Zo maak je je poncho wél vast (over ponchospelden)

Speld omslagdoek

De poncho die ik twee jaar geleden kocht—en die dus weer in de kast belandde, heb ik toch maar een tweede kans gegeven. Ik vond het namelijk best wel sneu dat dit cadeau aan mezelf na slechts één keer dragen lag te verstoffen tussen de berg met andere afgedankte sjaals en handschoenen. 

Inmiddels was ik er eigenlijk nog steeds niet over uit hoe je zo’n ding nou fatsoenlijk draagt en daar was het wanhopige gevoel weer. Ik was bijna in staat om het ding alweer ergens neer te smijten waar het daglicht niet schijnt, in de vergetelheid geraakt.

Ponchospelden met bling

Laat het nou net de winkel zijn waar ik mijn poncho op de kop had getikt die ook de oplossing had: een poncho veiligheidsspeld voor maar een paar eurootjes. Verkocht in goud of zilver met en zonder diamantjes. Die paar cent konden mijn bankrekening nog (zelfs na het APK incident) wel missen. Ikzelf ging voor de zilverkleurige speld met bling.

Werkt het?

 

Leuk en aardig die spelden, maar werken die dingen ook? Ja! Ik vond dat de ponchospeld erg makkelijk te bevestigen was en zo kon ik dan eindelijk gehuld in mijn poncho (die inmiddels waarschijnlijk al zwaar uit de mode is, maar dat kan me lekker niks schelen) over straat paraderen met Nelson, onze zwarte labrador. Heerlijk warm dat ik het had! Had ik deze accessoire eerder ontdekt dan had ik dus al twee jaar geleden parmantig over straat kunnen lopen met mijn poncho. Gemiste kans!

Hier kun je ze kopen:

Mocht je zelf ook met zo’n poncho/veredelde sjaal zitten: naast dat de winkel Sier&So in Venlo ze verkoopt (my hometown), kun je ze online bij de Boer lederwaren en bijoux bestellen.  Super handig!

De volgende keer koop ik overigens gewoon maar zo’n poncho waar je je hoofd door kan steken in plaats van deze omslagdoek. Wél zo makkelijk. Voor nu is dit echter een prima oplossing.

Had jij al gehoord van ponchospelden? Welke is jouw favoriet?

 

 

 

Tags: ,

Dit is ook leuk

door
Mama van 3 schurken(0,5&7) Verpleegkundige, guilty of pleasures. Houdt niet van strijken maar wel van schrijven op haar blog.
Vorige post Volgende post

2
Klets mee

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jeaninenicole orriens Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
nicole orriens
Gast

Nee, nog niet van gehoord, maar ik vind ze briljant! Ze zien er nog mooi uit en ze maken een poncho een stuk praktischer.

1 share