Waarom ik nooit strijk + handige tips om ook nooit meer te hoeven strijken

waarom ik nooit strijk

Als blikken konden doden dan was mijn strijkijzer inmiddels ontploft. Ik en mijn strijkijzer zullen nooit beste amigo’s worden. Die slechte relatie tussen ons was er niet altijd. Lang geleden konden we nog wel met elkaar door een deur. Ik had ‘m nou eenmaal nodig wilde ik er niet bijlopen als een verfrommeld stukje papier in textiel. Maar door een aantal incidenten waardoor ik voor mijn leven ben gebrandmerkt is onze relatie steeds minder geworden en heb ik al snel een manier gevonden om nooit en te nimmer meer te hoeven strijken.

Natuurlijk wisten jullie al dat ik nooit strijk. Het staat immers overal in mijn bio. Jeanine, aangenaam. De vrouw die niet strijkt. (maar wel schrijft) maar ik vond wel dat ik jullie een antwoord verschuldigd was. Want waarom strijk die Jeanine nooit? Wat moet haar man daar wel niet van denken? For the love of housewifes. Hoe kan ze?

Waarom ik nooit strijk

Nou hierom:

 • Ik kan niet strijken

De grootste reden waarom ik niet strijk is simpelweg omdat ik het niet kan. Mijn moeder heeft het heus wel geprobeerd hoor, om het me te leren. Ik kan me nog wel wat dagen herinneren dat de huiskamer vol stond met een mand was zo hoog als de Himalaya (ik hou van overdrijven) die ik dan mocht strijken. Met jaren later twee onderarmen vol met brandmerken van die bloody strijkijzer. Bovendien krijg ik de kreukels er nooit uit en verpruts ik menig kledingsstuk. Eigenlijk al redenen genoeg. Maar vooruit, ik heb er nog een paar.

 • Ik vind strijken oersaai — echt doodsaai. Ik heb er geen zin in.
 • Iik wil het niet leren

Ik zou natuurlijk een cursus kunnen nemen, maar nee. NEE. nee.

Je ne fais pas de fer.
I do not iron.
Jag gör inte järn.
Ich bügeln nicht.

Oftwel ik strijk niet in vier talen.

 • Ik heb geen tijd om te strijken

Als moderne huisvrouw heb ik er simpelweg geen tijd voor. Ik heb het veel te druk met de kineren, schrijven, koken, stofzuigen, de hond uitlaten, werken, de wasmachine en droger aanzetten en mijn positie in candy crush verbeteren. 

 

 • Slecht voor mijn ik-strijk-nooit imago

Hoe ongeloofwaardig zou ik overkomen als ik zou gaan strijken. Mijn hele imago aan gort. I’m not even thinking about it.

 • ik strijk al vijf jaar niet meer en dat werkt prima

Dat vertel ik je zo. Ik heb namelijk nog super vernuftige tips om zelf ook nooit meer te hoeven strijken. De heilige graal onder de huismoeders.

Tips om ook nooit meer te hoeven strijken

 • Koop kleding die niet kreukt

Ik koop echt nooit meer dingen die kreukgevoelig zijn. Nou ja helemaal gaat niet lukken maar voor de kledingstukken die wel enigzins gekreukt zijn doe ik gewoon alsof het niet zo is. Gewoon negeren. Werkt best prima.

 • Klop kleding goed uit wanneer het uit de wasmachine komt

Uitkloppen, uitschudden, ik kom even niet op de juiste benaming. Maar je weet vast wat ik bedoel.

 • Hang kleding strak op aan het wasrek

In combinatie met bovenste tip zijn de meest hardnekkige kreukels verleden tijd.

 • Heb je een droger? Vouw de was dan gelijk op als het klaar is.

Laat de inhoud van je wasmand niet stijgen tot het plafond.

 • Neem een schoonmoeder

Eens in de zoveel tijd komt mijn schoonmoeder hier een weekendje op visite, en daar ben ik heel blij mee. Want ze strijkt altijd alles. De overhemden van mijn man, wat een hele hoop gezeur en discussie met mijn man scheelt over waarom ik nooit strijk. De kleding van mijn kinderen en zelfs mijn kreukel bestendige kleding. Zo fijn! (ik moet natuurlijk oppassen wat ik zeg, want zij leest dit immers ook) Schoonmoeder bedankt!

 • Geen schoonmoeder? Geen nood, Corry’s strijkservice werkt ook

Heb je geen lieve schoonmoeder, of eigen moeder dan zijn er ook nog heel veel ijverige strijkgrage dames in je buurt. Dat weet ik zeker. Zo heb ik onder andere een Anny en een Olga —volgens google— in mijn buurt zitten die strijken als bijverdienste. Dames jullie zijn top! Kost je natuurlijk wel wat knaken, maar als ik schoonmoeder niet had dan had ik het er graag voor over.

 • Wachten tot je man zo geërgerd is over zijn gekreukte overhemden en broeken tot hij zelf het strijkijzer pakt

Works everytime. Wanneer schoonmoeder even niet in de buurt is to the rescue, dan moet manlief het toch echt zelf doen. Of hij daar blij mee is is weer een ander verhaaltje.

waarom ik nooit strijk

Hoe denk jij over strijken? Is het je grootste hobby of hebben jullie er ook een broertje dood aan? 

 

 

Dit is ook leuk

door
Mama van 3 schurken(0,5&7) Verpleegkundige, guilty of pleasures. Houdt niet van strijken maar wel van schrijven op haar blog.
Vorige post Volgende post

47
Klets mee

avatar
27 Comment threads
20 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
JeanineLiannejuliaflynnRowanShirley Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Abonneren op
Lianne
Gast

Haha, zo grappig dit! Ik heb niet eens een strijkijzer in huis. Dat bevalt nog het allerbeste 🙂

Rowan
Gast

Super leuke tips! Ik heb ook een hekel aan strijken maar volgens mij krijg ik mijn schoonmoeder echt niet zover hoor! 😉

Shirley
Gast

Bonustip: Zoek een man die geen overhemden draagt óf laat hem ze zelf strijken.

Sabine
Gast

Whahaha ik lach me rot: neem een schoonmoeder:P Nou liever niet hoor 😛 Ik strijk ook niet, echt nooit gewoon. Een heel enkele keer (zo’n 2 keer per jaar) strijk ik de overhemden van mijn vriend, maar meestal doet hij het zelf. Ik kan het niet goed, vind het vreselijk werk, duurt veel te lang. Hij kan veel beter strijken ook nog 🙂

Diana
Gast

Leuke post! Strijken brbrb ik kan het echt niet leuk vinden. Wij strijken ook eigenlijk bijna nooit . ja het hoognodige . Leuk gedaan al die TIPS.

heidi
Gast

Hier strijk ik wel wekelijks, en haat het ook erg.

karlien
Gast

Ooit, vol met nesteldrang, streek ik alles. Echt alles. Toen de tweede geboren was redde ik het gewoon niet meer. En nu, nu blog ik liever dan ik strijk. Man strijkt zijn overhemden dus gewoon zelf tegenwoordig.

Sas
Gast

Haha geniaal artikel<3 Ik strijk al járen niet meer. We hadden eerst een stijkbout en strijkplank maar die hebben we zelfs weggedaan… Niets voor mij dat strijken en het werkt zo ook prima!

Morgaine
Gast

hahahaha ja de droger, als je die hebt, ideaal! Dat scheelt ene hoop en dat strak ophangen ook, liefst buiten in de wind, dan is het net een droger. Maar ik strijk soms graag, eraan beginnen is vaak even erg, maar ook ontspannend, tv aan, of radio aan en hop gaan, lekker mee zingen…. maar mijn strijkbout is aan vervanging toe en ik heb toch wel 3 overhemden zullen we maar zeggen, blouses dus, die echt wel een bout moeten zien, hoe je het ook droogt 😉

X

Tessa
Gast

Hahaha, amen! Strijken is stom! Ik heb ook heel lang geweigerd en man strijkt zijn overhemden altijd zelf, maar inmiddels heb ik zelf wat meer kreukelgrage kleding en ben ik er dus toch maar eens aan begonnen. Helaas strijk ik er vaak meer kreukels in dan uit…

0 shares