Tip: Vlierbloesem siroop, niet al te veel suiker én lekker

vlierbloesem siroop

Wat geef je die kinderen tegenwoordig nog te drinken zonder dat ze binnen enkele minuten staan te stuiteren van de suiker? Kraanwater en theïne vrije thee. Hoef ik dus echt niet mee aan te komen. Overigens is kraanwater tegenwoordig ook al niet meer veilig als ik het internet moet geloven. Boordevol plastic en dus hormonen. Helaas is niks te drinken geven geen optie want dan drogen die schurken uit. Ik hoor de echte pedagogen onder ons al gillen naar dit artikel: ”het is puur gewenning!” maar daar is het nu mooi te laat voor hè. Die kinderen van mij willen gewoon ranja!

Ik ben al jaren opzoek naar een alternatief. Frisdrank krijgen ze sowieso al niet (arme kinderen) en ‘s ochtends moeten ze kiezen uit water, thee of melk. Maar ik wil ook niet dat wanneer ik later op de plaatselijke natuurbegraafplaats lig weg te rotten ze me herinneren als die gemene moeder waar we geen ranja van mochten en het dan een soort van trauma wordt waardoor ze later verslaafd zijn aan ranja en frisdrank. Of is dat misschien te ver gezocht?

Vlierbloesem Siroop met weinig suiker

Te ver gezocht of niet, uiteindelijk wil ik gewoon het beste voor die aapjes en doe ik ook maar gewoon mijn best als moeder. Als een bezetene heb ik al die limonades, sappen en ranja’s met elkaar vergeleken en de etiketten bekeken tot vervelens toe van de vakkenvullers. De conclusie was simpel: ofwel je geeft je kinderen zoetstof of iets wat stijf staat van de suiker, en dan kwam de roosvicee nog het beste uit de (suiker)bus (haha, echt een leuke woordspeling van mezelf)

De beste alternatieven:

  • Appelsap aanlengen met veel water
  • Roosvicee ranja met veel water
  • Karvan Cevitam suikervrije ranja met stevia gezoet (vind ik persoonlijk niet te zuipen en de kinderen zijn er ook niet zo dol op)

Totdat ik op een doodgewone dag in de supermarkt vlierbloesem ranja zag staan in de schappen. Ik vergeleek de etiketten met de aardbeien ranja van het zelfde merk en wat bleek? Er zat gewoon voor driekwart minder suiker in! Mijn interesse was gewekt.

Om te vergelijken:

In de AH biologisch siroop met aardbeiensmaak zit 46 gram suiker per 100 milliliter (moet je kind wel veel ranja drinken wil je dit binnen krijgen)  en dat is al minder dan in de meeste ranja’s zit. Zo zit er in roosvicee 56 gram suiker per 100 milliliter. (in een regulier suikerklontje zit 4,4 gram suiker) komt er dus op neer dat je je kind ongeveer een suikerklontje per glas ranja voert. Afhankelijk van hoeveel ml je in het glas giet natuurlijk. Om over het aantal suiker in andere dranken maar te zwijgen.

Terug naar de vlierbloesem siroop. Op het etiket stond dat er maar 9,5(!) gram suiker inzit per 100 ml. Super weinig dus in vergelijking met die andere fles dus.

En hoe smaakte het?

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar de kinderen (inclusief Nolah) hebben de ranja goedgekeurd, en ik als echte theeleut die normaal geen glas ranja aanraakt ook erg blij met de smaak, of eigenlijk vind ik het gewoon heel lekker. De smaak vind ik het best te vergelijken met lychee. Ik ben dus super blij dat ik dit alternatief heb gevonden en wilde dit  natuurlijk niet van mijn mede zo min mogelijk suiker aan je kind gevende onthouden.  😉

Online bestellen? Dat kan via deze link. 

Heb jij wel eens vlierbloesem limonade geprobeerd? Wat vond je ervan?

Tags: ,

Dit is ook leuk

door
Mama van 3 schurken(0,5&7) Verpleegkundige, guilty of pleasures. Houdt niet van strijken maar wel van schrijven op haar blog.
Vorige post Volgende post

5
Klets mee

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
MorgaineJeanineElisabethJeanineMamafivesons Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Abonneren op
Morgaine
Gast

Ik heb het vorig jaar zelfs zelf gemaakt, erg lekker is dit, drink het bij tijd en wijle al jaren, en deze heb ik ook staan nu, toevallig? Mijn dochter is helemaal leip van deze en jat hem nu elke middag om te drinken, en dat is goed, nu ze zwanger is, hahahaha 😉

X

Elisabeth
Gast

Ik ben wel heel benieuwd naar de vlierbloesem smaak. wij doen eigenlijk gewoon altijd water bij sap of extra water bij limonade.

Mamafivesons
Gast

In de ikea hebben ze die ook! Al heb ik het etiket nog niet bekeken. Hier is de regel in de week water en in het weekend mogen ze een glaasje limonade.

1 share