Snelle en gezonde spaghetti met avocadosaus voor op drukke sportavonden

Het is alweer een maand geleden dat ik een recept plaatste (de arretjescake). Ik vind het zelf altijd erg leuk om over eten  en recepten te schrijven al blijft opeten natuurlijk het beste gedeelte! Al kan ik de doorgewinterde foodbloggers nooit evenaren met hun prachtige plaatjes en originele recepten. Maar ach, ik heb lekker mijn eigen online kookschriftje. Handig voor wanneer ik weer eens geen inspiratie heb. Gebeurd haast nóóit. 😉 

Vooral de laatste tijd vond ik het wat lastiger om gezonde maaltijden tevoorschijn te toveren. Druk met mijn eigen bedrijfje, sportavonden voor de kinderen om nog maar te zwijgen over zwemles! Jeetje, wat ben ik blij als ik daar vanaf ben. De frietkraam en ik—en voor mijn hollandse lezers, want ik weet dat jullie nu jullie hoofden afkeurend schudden: de patatkraam—deden goed zaken. Tot vreugde van mijn frietjesmonsters. Slechte huisvrouw, ga je schamen en zo.

In de ban van de groene sliertjes: spaghetti met avocadosaus

Maar omdat ik vond dat dit echt niet meer zo door kon gaan en met een beetje een steuntje in de rug van de fitmethode ging ik opzoek naar snelle en gezonde recepten voor die drukke avonden waarop ik altijd maar de fout in ging. Deed ik ook nog eens wat nuttig op het internet, in plaats van Pokemon spelen, het nieuws checken en mensen stalken op social media. Op Pinterest

zag ik allerlei gezellige groene sliertjes voorbij komen en ik vroeg me af hoe deze zo groen kwamen. Eerst dacht ik dat het spaghetti van courgette was, maar al snel kwam ik erachter dat deze groene sliertjes zo groen werden door een avocadosausje. Ik voelde me alleen al gezonder bij het denken aan dit recept dus besloot ik zelf op de kooktour te gaan. Ik had immers nog wat eat-me avocado’s liggen en de rest zou van de ingrediënten zou ik ook wel bij elkaar schooien in mijn koelkast.  Toen het gerecht klaar was, smaakte het precies zo en zelfs nog beter dan dat ik verwachte. Lekker romig en met heerlijke smaken. En het beste van alles: om het zo romig te krijgen heb je niet eens room nodig. Natuurlijk deel ik het recept met jullie.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 2 of 2 rijpe avocado’s (de eat me avocado’s uit de supermarkt zijn gegarandeerd rijp)
  • 1 of 2 teentjes knoflook naar smaak
  • 1 bakje cherrytomaten (gehalveerd)
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1 half bakje verse  basillicum
  • een snufje zeezout en zwarte gemalen peper
  • 30 gram pijnboompitjes
  • 300-400 gram spaghetti (ik gebruikte volkorenspaghetti)
  • Scheutje citroensap

Hoe maak je het?

  1. Kook de spaghetti een een grote ketel in water met een snufje zout volgens de omschrijving op het pakje.
  2. De saus is het het makkelijkste en er kan haast niks misgaan. Ontpit de avocado’s en haal de schil eraf en doe deze samen met de knoflook, citroensap, zout en peper, olijfolie en basilicum in de blender. Ga door tot je een fluweelzachte saus hebt.
  3.  Halveer wat cherrytomaten en bak de pijnboompitjes aan in een pan zonder olie.
  4. Mix alles door elkaar: De spaghetti met de saus, de pijnboompitjes en de cherrytomaten.

Dat was alles. Super snel en ik durf te wedden dat dit recept het wint bij Jamies 30 minute recepten. Ha! Laat je me weten of het lekker was?

Mangiare Gustoso 

Ben jij ook zo dol op avocado?

 

 

Tags: , ,

Dit is ook leuk

door

Mama van 3 schurken(0,5&7) Verpleegkundige, guilty of pleasures. Houdt niet van strijken maar wel van schrijven op haar blog.

Vorige post Volgende post

Klets mee

5 bericht(en) Op "Snelle en gezonde spaghetti met avocadosaus voor op drukke sportavonden"

avatar
Saskia
Gast

Oh, klinkt erg lekker. Binnenkort zeker eens proberen.

Sabine
Gast

Ohh wat origineel met de avocado’s! Dat wil ik zeker eens gaan proberen. Ben ook dol op cherry tomaatjes 😀

wpDiscuz
3 shares