Recept voor mango sinaasappel ijsjes met een bite

ijsjes met sinaasappel en mango

Vroeger toen ik klein was, maakte ik met mijn moeder vaak waterijsjes. Ik kan me de plastic vormpjes met rode deksel en oranje stokjes nog goed herinneren. Een beetje siroop en wat water en klaar. Blij dat ik was! En dan had je nog de befaamde Danoontjes waar je slechts een stokje in hoefde te prikken. Mooie tijden. Daarom leek het me des te leuker om dit ook met mijn eigen kinderen te kunnen doen maar dan in een 2018 jasje.

Zoektocht naar vormpjes

Tijdens de lunch gooide ik een balletje op om te peilen of de kinderen zin hadden om samen ijsjes te maken. Je raadt het al. Deze vraag was volkomen overbodig. Na schooltijd stond ik voor ik het wist met drie kinderen te zweten in een aantal winkels, hopeloos opzoek naar ijsvormpjes. Het liefst met houten stokjes.

Na het bezoeken van de Big Bazaar en Xenos had ik de moed al bijna opgegeven. Gelukkig was daar Hema to the rescue, waar ze gelukkig nog wel ijsvormpjes hadden.(klik hier om ze zelf ook te bestellen). Zo kon ik het voorkomen om met twee jankende jongetjes en lege handen thuis te komen. Helaas niet met houten stokjes, maar ik zag dat ik die wel op internet kan bestellen, dus wellicht ga ik dit nog doen, hoewel je met de plastic vormpjes met plastic stokjes natuurlijk wel weer minder afval hebt.

Overrijpe mango’s zijn perfect voor het maken van ijsjes

Na die bijna rampzalig geëindigde zoektocht besloten we er maar de volgende dag met frisse moed aan te beginnen. Ik had er alleen niet zo over nagedacht wat voor ijsjes we eigenlijk moesten maken maar na raadpleging van de fruitschaal met een mango die slechts enkele dagen van het rottingsproces verwijderd was, had ik al snel de inspiratie die ik zocht. (for the sake of voedselverspilling) omdat de mango alleen wat weinig was om zes vormpjes mee te vullen perste ik er ook nog wat sinaasappelsap bij uit en na het plukken uit de moestuin van wat aardbeien en frambozen was het recept compleet. Het recept voor mango sinaasappelijsjes met een bite was geboren. Zie hier het resultaat: niet verkeerd toch?

De smaak, die was al helemaal niet verkeerd. Doordat de mango zo overrijp was, smaakte het ijsje heerlijk zoet en de sinaasappel matchte perfect. Bovendien waren de stukjes aardbei en framboos een aangename afwisseling. Klink ik al als een goede voedselrecensent? 😉 #dreamjob

Wil jij ook graag deze ijsjes maken?

Dit heb je nodig voor 6 ijsjes (afhankelijk van de grote van je vormpjes:

  • 1 a 2 rijpe mango’s (liever overrijp dan aan de harde kant)
  • 2 a 3 perssinaasappels
  • Een hand vol frambozen en aardbeien

Zo maak je het:

Schil de mango en verwijder de pit. Pers de sinaasappels en stop het samen met de stukjes mango in de keukenmachine. Pureer het. Doe wat gehalveerde of in stukjes gesneden framboos en aardbei in de vormpjes en giet er de sinaasappel-mango puree bij. Sluit de vormpjes en stop ze in de vriezer. 6 uurtjes is ruim voldoende maar een nachtje is nog beter!

Verkoeling en genieten gegarandeerd!

Wat is jouw favoriete ijssmaak? 

Recept voor sinaasappel mango ijsjes
Bewaar dit recept op Pinterest.
Tags:

Dit is ook leuk

door
Mama van 3 schurken(0,5&7) Verpleegkundige, guilty of pleasures. Houdt niet van strijken maar wel van schrijven op haar blog.
Vorige post Volgende post

2
Klets mee

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jeanineדי מריו Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
די מריו
Gast

Ik hoop dat je er genoeg hebt gemaakt want we komen natuurlijk eerst proeven voordat we ze zelf gaan maken 😉

Love As always
Di Mario

9 shares