Soms is moederdag een rotdag

Ik ben een gelukkig mens. Drie gezonde kinderen. Twee jongentjes die as we speak een poging doen om ontbijt voor mama te maken, en een klein meisje dat met haar luierkont giechelend op me neerploft. Ze wilt dat ik haar pak dat, zie ik aan haar guitige bruine ogen.

Gelukkig een dag als alle anderen

Het eerste drama heeft zich vanochtend alweer voorgedaan. Een ruzie om de afstandsbediening. Het is een  (moeder)dag als alle anderen. Wat een geluk.

Moederdag is een rotdag

Maar plotseling besef ik me hoe ontzettend klote zo’n dag moet zijn voor jou. Dat dat gouden randje om deze dag voor anderen ook wel eens een donkerzwart randje zou kunnen zijn.

Mama’s die nog nooit mama hebben mogen worden, maar dat wel meer dan iets anders in de wereld zouden willen zijn. Mama’s die hun kindje wél kregen, maar weer afscheid moesten nemen. Kinderen zónder hun mama.

Lieve jij, wie je ook bent. Jij, die moederdag een ontzettende rotdag vindt.

Ik kan slechts gissen

Ik kan als moeder en dochter slechts gissen naar de impact van je verdriet maar helemaal voelen zoals jij dat doet kan ik niet en eerlijk gezegd hoop ik dat ik dat nooit kan.

Maar lieve jij, weet je, hoewel ik hier zit met mijn rijkdom van onschatbare waarde, denk ik ook aan jou.

Makkelijk praten heb ik. Ik weet het. Toch denk ik aan je en het zal vast niks uitmaken maar ik zou je een stevige knuffel willen geven en hoop dat er iemand anders is waar jij van houdt die dat ook echt doet tot deze commerciële rotdag weer voorbij is.

Lichtgrijs

Lieve jij, toch hoop ik dat deze dag vandaag in plaats van zwart heel licht grijs voor je kleurt en ondanks dat dit je verdriet nooit weg kan nemen, er mama’s zijn die aan je denken.

Fijne moederdag.

Dit is ook leuk

door
Mama van 3 schurken(0,5&7) Verpleegkundige, guilty of pleasures. Houdt niet van strijken maar wel van schrijven op haar blog.
Vorige post Volgende post

7
Klets mee

avatar
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
roelinaSabineLilianFroukjeLifestyle Mommy's ~ Linda Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
roelina
Gast

Mooi, ik ben deels zo’n moeder… want heb gelukkig het geluk dat ik ook nog wél moederdag mag vieren.

Sabine
Gast

Mooi geschreven en heel lief. De Moederdag van mijn moeder is ook al 4 jaar niet meer wat het geweest is. Tegenwoordig kan ik haar alleen een fijne Moederdag wensen via Skype, meer gezelligheid zit er niet in. Maar alsnog is dit beter dan de situaties die je beschrijft, dus eigenlijk mag ik niet klagen 🙂

Lilian
Gast

Lief dat je daar aan denkt. Ik denk ook juist met moederdag hoe dankbaar ik ben dat ik zo’n leuk gezin heb. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik mijn eigen moeders altijd verwaarloos (omdat het dan toch gewoon zo’n stom commercieel feest is ;-))

Froukje
Gast
Froukje

Mooi Jeanine..en helemaal waar!

Lifestyle Mommy's ~ Linda
Gast

Wat lief geschreven, velen staan er niet bij stil.

Sas
Gast

Wauw, wat een prachtig artikel en ik sta hier ook altijd even bij stil<3

די מריו
Gast

Lief van je dat je aan een ander denkt op deze dag. Maar vergeet niet voor jezelf te genieten van het moois wat je om je heen hebt lopen.

Love as Always
Di Mario

0 shares