Make-up? Ik doe eigenlijk maar wat

make up, ik doe maar wat

Al sinds mijn twaalfde gebruik ik regelmatig make-up, en eigenlijk ook al wel daarvoor als je de roze hartvormige kinder make-up setjes meetelt, je weet wel, die met blauwe en gele oogschaduw en rode lipstick waarna je er als Bep Brul van Loonatik uit ziet. 

Zo begon het onschuldig met wat mascara, en vervolgens foundation, oogschaduw en een oogpotlood. Ik heb vroeger heel wat geëxperimenteerd met make up. Van blauwe mascara tot en met krullende lijntjes in mijn ooghoeken. Gelukkig zijn hier geen foto’s van.

Ik kan mezelf niet opmaken

Maar met al die make-up ervaring zou je zeggen dat ik inmiddels wel een pro zou zijn die precies weet wat ze doet. Denk opnieuw. Niet dus. Ik moet wat bekennen. Ik doe maar wat! Geen kwast nummer 1 tot en met 19 of MAC palette. (dat laatste zou ik wel willen hebben) Bovendien smeer ik letterlijk alles met mijn vingers op mijn gezicht. Ik schaam me nu best wel een beetje maar het is zoals het is.

Misschien heb ik er ook niet zo mijn best voor gedaan, hoewel ik sommige beautyblogs erg leuk vind om te lezen, heb ik nog niet één make-up tutorial bekeken sinds de opmars van You-Tube.

Mijn make-up ritueel

Iedere morgen weer smeer ik maar wat op mijn gezicht. Mijn ritueel begint met wat gezichtscrème, waarna ik een laag foundation met mijn vingers in mijn gezicht smeer. Wanneer ik geen duidelijke vegen kan ontdekken, is mijn missie geslaagd. Vervolgens wat oogschaduw. Op mijn onderste ooglid en het bovenste, hoe noem je dat eigenlijk? Onlangs (gisteren) leerde ik dat dit arcadeboog heet. Meestal vind ik de kleuren wel matchen. Dan komt het allermoeilijkste, en dat is proberen mezelf niet in mijn oog te steken met mascara en oogpotlood. Dit gaat meestal fout, waarna ik het zwart overal heb zitten, maar een doorzetter als ik ben, veeg ik dit met een beetje spuug weer weg om het vervolgens met een beetje foundation bij te werken. Een beetje lipgloss of lipstick, al dan niet op mijn tanden en ik ben ready to go. En soms als ik het echt bond wil maken, smeer ik ook wat bruine poeder op mijn wenkbrauwen en epileer ik de boel eens goed. Of doe ik wat rouge op mijn wangen waarna ik er met een beetje mazzel best oké uit zie en niet als een mislukte clown. Of in dit geval: Bep Brul. Gelukkig maar.

Tot dusver mijn make-up ritueel.  Zijn jullie wel echte make-up pro’s?

 

 

 

 

Tags:

Dit is ook leuk

door
Mama van 3 schurken(0,5&7) Verpleegkundige, guilty of pleasures. Houdt niet van strijken maar wel van schrijven op haar blog.
Vorige post Volgende post

8
Klets mee

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
JeanineSabineLeonie van MilSheilaMorgaine Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Abonneren op
Sabine
Gast

Haha ik gebruik echt nooit make-up. En meestal als ik het gebruik wordt het gedaan door een visagist, voor een bruiloft of ander feestje oid. Dan zit het ook meteen ten minste goed.

Leonie van Mil
Gast

Hahaha! Herkenbaar. De ik-doe-maar-wat- look ziet er altijd wel het natuurlijkst uit, vind ik.

Sheila
Gast

Jaah herkenbaar! Ik doe ook maar wat. Ik weet niet hoe alle dingen heten en gebruik hem kwasten ofzo. Wat een leuke blog. Ik gebruik niet eens foundation. Ik kan me opmaken met 1 hand. Ik zet strakke lijntjes op mijn oogleden terwijl ik met mijn andere hand een spiegeltje vast houd.

Morgaine
Gast

hahahaha, zo erg heb ik het nog niet gelezen hoe iemand haar make up doet, een pro ben ik zeker niet, maar ik heb de basics geleerd van mijn moeder, om vervolgens Merlijn te leren kennen 11 jaar geleden en zijn opleiding ouderwetse stijl? visagist, whahaha dus een semi pro? 😉 Ik make up dus niet iedere dag, sterker nog dat kun je op 2 handen tellen per jaar ongeveer… maar als ik moet of mijn dochter komt met iets, dan doe ik het zo… ik weet niet waarom eigenlijk, ik denk omdat ik de basics dus al heel jong van mijn moeder heb mee gekregen. nooit tutorials gehad of zo… ben ik te oud voor, dat bestond nog niet, hahaha maar als ik al een tutorial had, was het mijn moeder en dus live… make up doos open en uitleg wat wat is, en hoe je dat het beste… Lees meer

1 share