Lekker kort maar niet te pittig, de ideale lengte voor luie vrouwen en drukke moeders

ideale lengte, half lang haar met ombre

”Doe maar een groot stuk eraf.” nooit gedacht dat ik dit ooit nog eens zou zeggen. Na een traumatische ervaring op de middelbare school waarbij ik door het leven ging als eenhoorn (another day, another story) had ik mezelf gezworen mijn haren nooit meer zo kort te knippen. Oké, op die ene keer dat de bob-lijn heel hip was na dan. En ook toen had ik veel spijt. 

Ik schreef al eens eerder over mijn kapsels  en dat ik liever niet voor al te kort ga. Ik was juist super trots op mijn lange haar. Toch was het dit keer anders. Niet zomaar een puberale bevlieging. Wat er precies anders was geen idee maar de tijd was zo rijp als een pruim halverwege juli. Inzichten kunnen blijkbaar veranderen en toen ik—net zoals ik ieder jaar doe—op google kapsels zomer 2017 intypte en op allemaal lange bobs met en zonder krullen stuitte was ik verkocht.

Een lange bob (oftewel lob)

Een lange bob dus. Nee niet een lange slungelige jongen die Bob heet. Nee dat kapsel met voor lang en achter korter. En een Lob dus omdat het langer is. Niet te kort en niet te lang. Want alles waar ”te” voor staat is slecht, zei mijn oma tenminste altijd. Hoe dan ook, toen ik die Lobs dus op Google bekeek wist ik het: wat een lieve vrouwelijke kapsels! Totaal niet pittig en oh wat leek me dit handig (ik heb nou eenmaal niet zo’n spicy karakter dus zouden mensen acuut in een delier raken wanneer ze me zouden ontmoeten met een pittig kort kapsel).

Babykots en haren trekken

Inmiddels zat ik namelijk wel een beetje met mijn handen in het haar. Had alles te maken met een klein baby meisje waardoor ik iedere ochtend  minuten, nee bijna een uur  mijn klitten uit mijn haar moest kammen. Het gevolg van onder andere baby kots en haar-trek partijen. Wie zijn baby doet dat trouwens nog meer: haren trekken? Is dat een algemeen bekende fascinatie van baby’s? Kots en trekpartijen dus.

Haar kort geknipt: een bevrijding

Eraf dus met dat haar, balayage erin en klaar. En hoewel ik had gedacht dat het een grote jankpartij zou worden doordat ik spijt zou krijgen, bleek het een bevrijding te zijn. Ik voelde me helemaal niet als een kort pittig kroketje en ik kon nog steeds een staart maken, of mijn haar een beetje opsteken. kortom of langom, net hoe je het wilt bekijken: ik was dolgelukkig.

De ideale lengte voor luie vrouwen (of moeders zonder tijd)

Ik ben van mening dat wanneer je kinderen hebt dit absoluut geen excuus is voor het verwaarlozen van jezelf. Oké, ook ik maak me er regelmatig schuldig aan om nog slaapdronken naar school te lopen regelrecht uit de douche zonder een snufje make up.  Maar tóch. Er dag in, dag uit bij lopen als een slons is ook weer een beetje te veel van het goede. Niks mis met een beetje je best doen. En is het niet voor je geliefde, dan wel uit respect voor jezelf.

Hoeft met dit kapsel dus helemaal niet veel tijd te kosten voor vrouwen zoals ik, die niet overweg kunnen met föhns en andere fancy haar attributen. Nope. Het enige wat ik nog maar hoef te doen is een borstel erdoor en schijnen maar. Ideale lengte voor luie vrouwen en moeders die ook geen tijd hebben voor ingewikkeld vlechtwerk en andere kapsels die meer op hogere wiskunde lijken dan op uiterlijke verzorging.

Lets talk about hair: houd jij van korte kapsels, of zou jij ook nooit zomaar een schaar in je lange haar laten zetten? 

 

 

Dit is ook leuk

door
Mama van 3 schurken(0,5&7) Verpleegkundige, guilty of pleasures. Houdt niet van strijken maar wel van schrijven op haar blog.
Vorige post Volgende post

7
Klets mee

avatar
4 Comment threads
3 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
JeanineMorgaineAnetaRomyLilian Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Morgaine
Gast

Ik heb er ook meerdere blogs over gemaakt: https://mymorgaine.wordpress.com/2015/05/23/haarkleur/ https://mymorgaine.wordpress.com/2015/05/24/kort-of-lang-haar/ Ik heb het dus met regelmaat kort laten knippen, zit ook een mislukt kapsel bij ooit in tienertijd inderdaad, maar dat hield mij niet tegen, heel eerlijk? Ik snap dat nooit zo, als iets mislukt met je haar, je kunt er altijd weer iets aan doen voor zolang het te kort is of gek staat, en gewoon weer laten groeien? Maar misschien heb ik makkelijk praten gezien mijn haar zo snel groeit, en dit jaar begin dit jaar heb ik een undercut gehad, wat betekent dat ik onder mijn dos, onzichtbaar als het los hangt, kaal heb laten scheren, wat nu weer groeit en ik hoor van mijn collega’s de dames, dat mijn haar inderdaad wel heel snel groeit. Toen ik mama was geworden was het ook half lang naar heel lang, en eigenlijk nul problemen mee gehad, want als… Lees meer

Aneta
Gast

Een mooi kapsel is het. En het is zeker geen excuus om je haar te verwaarlozen als he kinderen hebt. Zelf heb ik m’n haar ook korter geknipt, beetje dezelfde lengte als jouw haar. Ik moet zeggen dat het best handig is om te modelleren

Romy
Gast

Staat je heel goed! Met mijn haar is het na de bevalling nooit meer echt goed gekomen. Ik had als kind lang vol haar en inmiddels een bosje dat met veel hulpmiddelen nog iets lijkt. Om die reden ben ik wel fan van de kortere bob, maar dat heb ik jaren gehad dus nu ben ik het weer wat aan het laten groeien. Laatst is mijn pony verknipt dus nu heb ik onbedoeld een heel hip kapsel. Ach, is weer eens wat anders.

Lilian
Gast

Ik vind het leuk! Ik ben ook kortgeleden naar de kapper geweest, maar die knipte per ongeluk alles op één lengte (terwijl ik laagjes wilde). Dus toen ging ik een dag later klagend weer heen en toen kreeg ik (gratis) een hele leuke coupe terug. Nadeel was alleen dat ze die eerste keer al mijn laagjes eraf had geknipt, dus het is weer flink kort. Lang haar dat lukt hier kortom niet. Gelukkig heb ik nu een dochter die het ook graag lang wil en bij wie ik het ga proberen (maar die ook van dat t-r-a-a-g groeiende haar heeft).

3 shares