Last minute Pasen

Last minute Pasen

Daar loop ik dan op zaterdagavond, een uur voor sluitingstijd. Zwetend door de supermarkt, een weg zoekende tussen alle winkelschappen opzoek naar een doosje witte eieren omdat ik die nog moet versieren en verstoppen voor de kinderen. Wat een ellende. Boos kijk ik een mevrouw na die met haar winkelkarretje zowat over mijn tenen reed. Het begint al goed. En dat terwijl ik de boodschappen voor het paasdiner ook nog niet eens in mijn karretje heb liggen. 

Het laatste stickervel

Ik had mezelf dit jaar beloofd om echt eerder te beginnen met de paasvoorbereidingen. Wat eigenlijk best goed gelukt was want ik nam een week van te voren al eierverf en stickers mee bij de Hema, er lagen al drie chocolade paashazen in de kast verstopt en ik had zelfs al twee weken van te voren de paastakken versierd en wel op tafel staan. Niks erger dan met het laatste stickervel dat er te krijgen was wat eieren karig te versieren. Dat overkwam me dus vorig jaar. En het jaar daarvoor.

Geen puf meer

Nee, dit jaar zou ik mijn gat niet nog eens branden. Ik was helemaal klaar voor Pasen. Wie hield ik voor de gek? Last van grootheidswaanzin. Vloekend en tierend  door de supermarkt dus. Samen met mede last minute paasshoppers,  die de dag ervoor ook geen puf meer hadden doordat ze gewerkt hadden, of misschien wel  zich vroegtijdig vergrepen hadden aan chocolade paaseitjes en zichzelf ook een loze belofte hadden gemaakt om om zaterdag voor de drukte om acht uur ´s ochtends in de startblokken klaar te staan.

Prachtige last minute eieren

Paaseieren geverfd

Inmiddels is het tien uur en ik lig in bed. De verf nog op mijn handen. Die paaseieren zijn er gekomen. De kinderen waren door het dolle heen dat ze de paashaas mochten helpen met eieren versieren. En hoewel de paaseieren niet echt lijken op de Pinterest eieren die ik in gedachten had vind ik mijn last minute eieren prachtig want ik maakte deze eieren met mijn kinderen en die vinden ze vanzelfsprekend ook helemaal de shit.

De eieren zijn weer verstopt. Nu maar weer hopen dat er geen tot volgend jaar blijft liggen. Pasen is weer gered en de paasgedachte óók. Wat dat ook mag zijn anno 2018.

Ik wens iedereen een vrolijk Pasen met heel veel gezelligheid en lieve mensen.

Tags: ,

Dit is ook leuk

door
Mama van 3 schurken(0,5&7) Verpleegkundige, guilty of pleasures. Houdt niet van strijken maar wel van schrijven op haar blog.
Vorige post Volgende post

5
Klets mee

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SheilaJeaninesammieNesrin Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Sheila
Gast

Hahaha… ik ben er ook dit jaar niet zo mee bezig geweest. Vorig jaar was dat erg goed te verklaren. Ik wilde eieren zoeken (ergens) met zoonlief. Want in mijn hoofd zou mijn dochtertje zich met 37 weken melden, dus ik had nog 1 week te gaan. Alleen meldde ze zich eerder (het paasweekend van vorig jaar) met gebroken vliezen. Dus lag ik een week in het ziekenhuis, waarop ze uiteindelijk op 37 weken zich meldde d.m.v. weeën. Anyway’s, het viel dus in het water. Dit weekend wilde ik wel eieren zoeken (dat hebben we vandaag gedaan in een kasteel), maar ik heb niet het huis versierd. Misschien volgend jaar.

sammie
Gast

Oh de horror van dan nog boodschappen moeten doen met dit soort dagen! Powervrouw dat je het allemaal nog op tijd gefixt hebt 🙂 Je eieren zien er prachtig uit 🙂

Nesrin
Gast

Knap dat je last minute toch zo je best hebt gedaan. Ik pas hoor. Ik schuif enkel aan met Pasen 😉
Vrolijk Pasen!

1 share