Klussen met John: een bankje in de voortuin (om te gluren naar de kinderen)

Bankje voortuin steigerhout betonnen U

Nu het weer buitenspeelweer is gooien we de kinderen regelmatig naar buiten. Niet als in letterlijk werpen met kinderen uiteraard —al zou ik dat in gedachte best af en toe willen uitproberen— maar als in schop onder de kont en kom achter de playstation vandaan. Maar omdat we onze kinders zo nu en dan in de gaten willen houden was een bankje in de voortuin wel handig. Waarom staan, als je ook kunt zitten?

Al zou ik het heel graag willen, ik ben niet zo’n klusser en do it yourself persoon. Meteen ook de reden dat ik met zo’n handige man getrouwd ben, een van mijn weinige (ahum) eisen voor een man. Sorry John Williams, geen spectaculaire aflevering hier voor help mijn man is klusser.

Een bankje van steigerhout en betonnen U-elementen

Betonnen U-elementen zijn echt voor zoveel dingen te gebruiken, zo hebben we er een paar in de achtertuin staan als als bijzettafeltje voor onze loungehoek.Je kunt ze tevens ook verven met betonverf of versieren met bijvoorbeeld mozaïek. Mijn man zag er ook wel een bankje in in combinatie met wat steigerhoutenplanken. Alleen maar liefde voor mijn handige man! Ondertussen heeft hij ook al heel wat dingen gemaakt voor in huis dus ik vond dat hij wel een vaste klus rubriek verdiend had.

Wil je zelf ook zo’n bankje maken?

Zelf ook zo’n bankje maken om te gluren naar je kids, of om gewoon lekker op zijn Maaskantjes met een flesje bier voor het huis te hangen? (uiteraard in stijl) John loodst je er stap voor stap doorheen.

Wat heb je nodig?

 • Twee betonnen U-tjes 40x40x50 (kosten +/- €35,-)
 • 2 steigerhouten planken afhankelijk van hoe lang je je bankje wilt (die van ons waren ongeveer 2 meter) je hebt twee stukken extra nodig om de planken mee te bevestigen (ongeveer €10,- per plank)
 • Beits
 • Schuurmachine
 • 8 lange schroeven ( 8 cm)
 • Decoupeerzaag, cirkelzaag of gewoon een handzaag
 • Boormachine
 • Pluggen

Hoe maak je het?

 1. Allereerst moeten de planken goed geschuurd worden. Tenminste, als je geen splinters in je bil wilt hebben. Vervolgens zaag je twee gelijke stukken hout met de lengte van je betonnen U-element. Deze heb je nodig om aan de binnenkant van de U-tjes te bevestigen en je planken op vast te schroeven.
 2. John heeft de planken vervolgens gebeitst, maar je zou ze bijvoorbeeld ook kunnen verven (laat ze een nachtje drogen) Zet de betonnen U-elementen alvast neer waar je je bankje wilt hebben, ze zijn namelijk erg zwaar. Boor 4 gaten in het beton, doe er pluggen in en zet de houten plankjes aan de binnenkant vast met schroeven.
 3. Plaats vervolgens de planken bovenop de U-elementen. Nu kun je vanaf de onderkant met lange schroeven de planken vastzetten. Zo zie je geen schroeven zitten. Als je dit niet erg vindt kun je het natuurlijk ook vanuit de bovenkant vastzetten.

Et voila, uw bankje is klaar! Uiteraard kun je dit nog aankleden met bijvoorbeeld wat leuke potten en plantjes zoals wij deden. (tevens de enige bijdrage die ik hier in heb gehad)

 

Geen zin om thuis te klussen, of een man met twee linkerhanden? Je mag mijn Johnny ook best een middagje lenen om zo’n bankje voor je te maken. Wel tegen betaling uiteraard. Hij heeft best een lekker kontje, maar er is wel een only look, don’t touch policy. (ik voel me nu best wel een madam, een vrouwelijke pooier)

Ik ben erg blij met mijn bankje en heb er al enkele zonnige middagen op vertoeft met een kopje thee. Vanzelfsprekend werd er ondertussen ook gegluurd naar mijn schurken.

Is jouw man ook zo’n klusser? 

Tags: , ,

Dit is ook leuk

door
Mama van 3 schurken(0,5&7) Verpleegkundige, guilty of pleasures. Houdt niet van strijken maar wel van schrijven op haar blog.
Vorige post Volgende post

Klets mee

12 bericht(en) Op "Klussen met John: een bankje in de voortuin (om te gluren naar de kinderen)"

avatar
Sammie
Gast

Heel erg leuk gemaakt en leuk zo’n zelfgemaakt bankje voor de deur!

Rowan
Gast

Wat een super leuk bankje! Heel leuk en handig bij de voordeur!

Monica
Gast

Haha leuk geschreven. Mooi bankje ook

Vlijtig Liesje
Gast

Nee helemaal niet helaas. Maar dit lijkt niet al te moeilijk. En ik vind het een erg leuk en stoer bankje.

Morgaine
Gast

Whahahahaha ik heb geen man, dus ben ik gauw klaar 😛

Wel erg leuk zo en simpel ook vooral!

X

Lilian
Gast

Wat leuk en het ziet er zo simpel uit! Ik heb mijzelf heel bewust een NIET-klusser uitgezocht (want ik wist van vader en broer, een klusser zit ‘s avonds niet op de bank maar in de schuur). Maar hij heeft onlangs toch een bankje in elkaar geklust! Blijkt dat je met brains en een beetje google-skills ook al een heel eind komt. Maar zo’n gluurbankje voor voor is geen slecht idee. Is ook het enige schaduwplekje hier.

2 shares