Kletspraat 1# Verjaardag, Nolah 3 maanden, John Mayer en de paashaas

Leuk dat je meeleest met mijn nieuwe rubriek kletspraat numero uno. Ik wilde nóg meer van mijn leven met jullie delen dus heb ik ook een soort van onofficieel weekoverzicht (of iets langer dan een week) kletspraat dinges in elkaar geflanst over wat ik zo nu en dan allemaal uitvoer in mijn leven. Maar vooral ook voor mezelf, want bij mijn persoonlijke levensblog (#hipster) hoort nou eenmaal een beetje een dagboek, toch? Daarom dus. Kletspraatjes. 

Of het in de goede volgorde staat weet ik niet, en of het zeven dagen waren weet ik ook niet. Ik chet gewoon lekker, want dat mag omdat dit mijn blog is. De hoogtepunten van afgelopen week (of iets langer):

Flynn 5 jaar

Mijn kleine baby, die nu een rang is opgeschoven in onze familie en inmiddels het middelste kind is, werd gewoon al 5 jaar! Echt niet te geloven. (de oudste werd vorige maand zelfs al 7) Voor ik het weet heb ik straks twee puberende zoons rondrennen en een lief klein meisje.

Flynn was al weken bezig met zijn verjaardag, en vooral met zijn cadeaus. Zijn wishlist:

  • duploplaat (een kleine, nee toch een grote)
  • Heel veel duplo blokken, wat moet je anders met zo’n extra plaat
  • Een fiets (omdat zijn broer er ook een kreeg)
  • Playdoh, dit vraagt hij ieder jaar met sinterklaas,kerst en zijn verjaardag en daar steek ik ieder jaar een stokje voor aangezien hij er al bergen van heeft. (en omdat ik er stiekem een grafhekel aan heb)
  • Snoepjes, heel veel snoepjes. Lekkere snoepjes
  • Echte coole skiërs (skates)
  • Een superhelden pak die echt kan vliegen

Valt best mee met hoe veeleisend hij is toch? Zo aandoenlijk om te zien hoe hij op al zijn cadeautje reageerde. Dan begrijp je de uitdrukking ”blij als een kind” pas echt goed.

Nolah 3 maanden

Nolah werd drie maanden en heeft nu —al is het wat houterig— meer controle over haar handjes en dat resulteert in dat ze 24/7 haar voeten vast heeft (en als ze de kans krijgt de fles) Deze dame ontwikkelt zich zo snel! Baby’s zouden veel langer baby moeten zijn. Echt heel suf dat de natuur dit zo bedacht heeft.

Kaartjes voor John Mayer

Ik probeer al een eeuwigheid kaartjes te bemachtigen voor een John Mayer concert, en altijd is er wel iets. Zo lukte het me een aantal jaren geleden al niet om kaartjes te krijgen omdat ze zo snel uitverkocht waren. En toen ik eindelijk kaartjes had voor London, bleek op die dag familiedag te zijn. (van mij mocht die dag gestolen worden, maar daar was manlief het niet mee eens)

Dit jaar heb ik het weer geprobeerd, maar ook dit keer was ik te traag (story of my life). Maar nu komt het grote nieuws dus! IK HEB KAARTJES VIA TICKETSWAP GEKOCHT. Na weken proberen is het me gelukt om voor een goed prijsje via ticketswap toch kaartjes te komen. Wat is het probleem dan zul je denken? Nou echt niemand wil of kan mee. Manlief moet die dag werken en in mijn naaste omgeving is er niemand echt fan van Johnnyboy. Onbegrijpelijk toch? Dus als er nog iemand net zo’n superfan is als ik ben en zin heeft om  met een wanhopige huismoeder op stap te gaan en te zitten kwijlen bij een John Mayer concert? Tell me!

 

De paashaas was ook nog langs geweest

Omdat ik NOOIT wat in huis zet met Pasen en mijn man hier al 7 jaar over zeurt, heb ik toch maar besloten om een compromis te sluiten zodat onze relatie niet ten onder gaat door dit debacle. Ik gaf me op voor een workshop bij de plaatselijke bloemist waar ik onderstaand meesterwerk creëerde. Ik voelde me een beetje oud, of nou ja, jong omdat ik de leeftijd daar behoorlijk naar beneden haalde, maar anders had ik nooit zo’n grandioos paasstuk gehad. En ik geef toe, het voegde net dat extra beetje gezelligheid toe. Manlief had dus gelijk. There, I said it!

En alsof er geen einde kwam aan mijn creativiteit, ging ik ook nog op school helpen met knutselen, waarna de lijm echt overal zat. Die kleuters zijn zo lief en schattig, en ik ben  echt zo slecht in knutselen, dus sorry ouders als ik het werkstuk van uw kleuter heb verpest met een overload aan lijm en nietjes.

Verder versierde ik op het laatste moment nog paaseieren met de laatste stickers uit het Hema schap en at ik 1e en 2e paasdag een enorme hoeveelheid aan chocolade samen met de rest van Nederland, en had ik heel veel gezellige familiemomentjes die ook in het teken van eten stonden.

Oh ja, de kinderen vroegen  zich af waar de paashaas vandaan komt. Je weet wel, zoals sinterklaas uit spanje komt en de kerstman  van de Noordpool. Ik heb maar verteld dat hij van de paaseilanden komt. Weet iemand dit? Oh en nog een serieuze vraag: er zijn heel veel leuke kerstliedjes, maar paasliedjes, ho maar. Of bestaat er ook een paas top 100?

Genoeg gekletst. Hoe was jullie week? 

Tags: , ,

Dit is ook leuk

door
Mama van 3 schurken(0,5&7) Verpleegkundige, guilty of pleasures. Houdt niet van strijken maar wel van schrijven op haar blog.
Vorige post Volgende post

7
Klets mee

avatar
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
JeapiebeljuliaflynnPaulLilianMorgaine Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Abonneren op
Jeapiebel
Gast

Van harte gefeliciteerd nog. Wonderlijk hoe snel kinderen groeien. Echt! Dat de paashaas komt van de paaseilanden vind ik goed van je. Soms heb ik zelf ook niet 1-2-3 antwoord voor mijn kinderen. 🙂

Paul
Gast

Ik wilde ook nog heel graag tickets voor John Mayer, dus zal het ook nog eens via Ticketswap gaan proberen… misschien lukt het alsnog.

Lilian
Gast

Onze paashaas was gemaakt in de Milka-fabriek en hij is vandaag helemaal opgegeten (we waren hem na de Pasen vergeten…) . Ik ben bang dat ik ook niet van John Mayer houdt, anders ging ik graag mee. En wat betreft baby’s ben ik het niet met je eens, van mij had die tijd (en de zwangerschap en de dreumesperiode in totaal) drie weken mogen duren 😉

Morgaine
Gast

Check, check dubbel check, ja ik zie al meer hieronder!

Mijn reactie had je al op Fb gekregen maar voor de toekomst, hoe de Paashaas op de wereld is gekomen 😉

https://www.youtube.com/watch?v=HP0hAkFei3g

alsnog van harte gefeliciteerd met jouw middelste, ja het zijn net kolen!

X

0 shares