Ik heb mijn man op een datingsite leren kennen

festival bruiloft

“Goh, Rotterdam? Dat is een eind uit de buurt. Waar heb jij je man leren kennen dan?″ “Op een datingsite” zeg ik lacherig, want altijd als ik dit zeg voel ik een soort van schaamte. Dat terwijl tegenwoordig compleet single Nederland zich kapot Tindert, op zoek naar Mr(s) right of enkel voor een friend with benefits. Maar Tinder was er in mijn datingtijdperk nog niet, en in mijn datingtijdperk was het op zijn zachts gezegd, merkwaardig wanneer een meisje van 19 op zoek ging naar de liefde op een datingsite. Geef ze eens ongelijk.

Klinkt alsof ik heel erg oud ben nu maar dat valt best mee, hoewel ik me realiseer dat ik inmiddels al bijna 9 jaar samen ben met mijn man. Ik ben er stil van. Enfin, jullie willen vast wel mijn juicy datingsite love story horen, want wie houdt er nou niet van amore? Deze vraag is retorisch voor het geval je me lastig wilt gaan vallen met antwoorden als: ”nou de schoonmoeder van de achterbuurvrouw zijn neefje, die kent iemand… Stop, hou op! Please, verpest mijn Disneykijk op de wereld en de liefde niet.

Waar het allemaal begon

Ik had me net klaargemaakt voor een stapavondje toen ik tijdens het van de trap af stormen een trede over het hoofd zag en voor ik het wist op de grond lag te creperen van de pijn. (toen was ik ook al lomp) Binnen 30 seconden zag mijn enkel eruit alsof die was gebruikt als boksbal tijdens een training met Badr Hari. Bont en blauw! Eigenwijs als ik was ging ik toch op stap, want je bent jong en je wilt wat. In mijn geval was ik op mijn 19e zo krols als een kat en moest ik achter de mannen aan.

Daar plukte ik nou niet bepaald de vruchten van de volgende dag en ik besloot toch maar een bezoekje aan de fysio te brengen. Conclusie: het was niet zo verstandig dat ik zou gaan werken. Voor een jonge meid zonder enig doel behalve shoppen, stappen en de potentiële liefde van haar leven ontmoeten zou het een lange week worden. Man wat was ik oppervlakkig!

Gelukkig was daar een vriendin to the rescue. Ze vertelde me over een datingsite waarop ik sceptisch mijn neus ophaalde. ”datingsites zijn toch alleen voor single mannen boven de 30 die bij hun moeke wonen en de hele dag tekenfilms kijken?” maar voor ik het wist zaten we tussen de 1000-en profielen van mannen te scrollen, en ik moest toegeven dat er best wat leuks tussen zat, maar dat liet ik niet merken, want dan had zij gewonnen.

In het grootste geheim sloop ik ‘s avonds weer achter mijn computer om al dat mannelijk schoon nog eens te bewonderen en voor ik het wist had ik een betaald account op lexa!

Pitch je naar een date

Vol spanning begon ik aan een grote mannelijke vleeskeuring. 100-en profielen met persoonlijke pleidooien waarom hij de meest ideale man en schoonzoon zou zijn passeerden de revue. Het was nog het meest een grote pitch, de ene nog hilarischer dan de andere. Van entrepreneurs met ook nog 100 hobby’s als modelvliegtuig bouwen en inline skaten tot en met atleten van het niveau halfgod waarbij ik me afvroeg of ze überhaupt wel tijd hadden om te daten, laat staan om een vriendin te hebben. Allemaal waren ze in ieder geval de perfecte man, schreven ze. En stuk voor stuk logen ze! Uiteraard. Want de perfecte man bestaat niet. Of toch wel?

Ik ben niet de perfecte man

Maar toen gebeurde het. Mijn oog viel op de zin: ”Ik ben niet de perfecte man.” Eindelijk iemand die de waarheid sprak! Mijn interesse was gelijk gewekt. (en die knappe kop van een naar oerman (#wegmetmetromannen) uitziende kerel werkte ook wel mee. Dit kon wel eens de ideale schoonzoon en vader van mijn kinderen zijn. Althans. Wat zou hij zien in een snotneus als ik? Hij was minstens een biljoen jaar ouder en wijzer.

Ik besloot toch de stoute schoenen aan te trekken (spreekwoordelijk dan, want ik kon geen schoenen aan met mijn enkel) en stuurde hem een flirt. Voor de jonge lezers: swipe naar links op Tinder. Of is het rechts? In ieder geval was het een blijk van waardering en ik wil wel een beschuitje met jou eten. Ik besloot het daarna met rust te laten.

Mr. not so perfect

Een week later op een zondag besloot ik om nog eens polshoogte te nemen. Mijn datingsite inbox was inmiddels overstroomd met berichtjes en flirts. Grapje. Zo populair was ik nou ook weer niet. Opnieuw: ik had enkele berichten en flirts van nietszeggende mannen en wilde alweer wegklikken tot mijn hart een sprongetje maakte want Mr. not so perfect was online en voor ik het wist waren we aan het chatten over mijn verstuikte enkel, want Mr. not so perfect was een fysiotherapeut en vanaf toen was een nieuwe bijnaam geboren: FysioJohn AKA lexaJohn. 

We bleven contact houden en na een tijdje wisten we nummers uit. Victory! Inmiddels kreeg ik bij ieder berichtje al kriebels in mijn buik. Wat was hij interessant, mysterieus en knap! (schatje, als je dit leest: niet naast je schoenen gaan lopen nu!)

Helaas viel het daarna een beetje stil want meneer moest zo nodig met vrienden op surfvakantie. Toch kon ik hem niet uit mijn hoofd krijgen en besloot op een avond toen ik me weer eens puberaal eenzaam #niemandhoudvanme voelde, een berichtje te sturen of hij al in Nederland was, en of hij misschien zin had om af te spreken. Dat wilde hij wel, maar dan moest ik wel naar Rotterdam komen. Jep, hij liet een 19 jarig meisje naar Rotterdam komen. Ik zei toch dat hij niet de perfecte man is?

Datingsuccesverhaal

Naief als ik was hapte ik toe want ik was veel te nieuwsgierig en een week later zat ik in de trein. Onwijs zenuwachtig stapte ik het station op met beelden in mijn hoofd van 50 jarige catfishers die me zouden ontvoeren, maar gelukkig was hij het echt. Binnen 10 seconden voelde ik me op mijn gemak. We gingen naar de bioscoop, aten wat, dronken een drankje samen en voor ik het wist moest ik de laatste trein halen. Het eindigde in een Disneywaardige afsluiting waarbij vuurwerk perfect had gepast. Na wat getease en geflirt zoenden we en liepen we al zoenend door Rotterdam naar het centraal station om elkaar die week erop weer te zien. Mr. not so perfect bleek Mr. right. Man, wat hou ik van hem! Tot zover mijn datingsite succes verhaal.

Hoe heb jij je partner leren kennen, en heb je wel eens gedate via internet?


Man leren kennen op datingsite
Pin dit artikel naar je Pinterestbord.
Tags:

Dit is ook leuk

door
Mama van 3 schurken(0,5&7) Verpleegkundige, guilty of pleasures. Houdt niet van strijken maar wel van schrijven op haar blog.
Vorige post Volgende post

41
Klets mee

avatar
20 Comment threads
21 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
JeanineSammieJeanineDaeneliaSheila Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Sammie
Gast

Wat leuk dat je dit verhaal op je blog zet 🙂 kan me die kriebels helemaal voorstellen. Tegenwoordig hoor je het steeds vaker, dat mensen elkaar hebben ontmoet via een dating site. Tommy en ik kennen elkaar van het werk waar na jaren ineens de vonk oversprong 🙂

Daenelia
Gast

Iedereen hier in huis is samen vanwege internet. Is een blogpost waard. Ik zal een korte spoiler geven. Ongeveer 16 jaar terug was ik online verzeild geraakt in een Star Trek community, en dat leidde uiteindelijk tot een fanfictie-schrijf-groep (klinkt beter dan online RPG PlaybyEmail game). En daar kwam ik een knul tegen waar ik heel goed mee kon schrijven. We waren niet op zoek naar ‘dating partners’, maar er gebeurde gewoon iets tussen ons. Het hielp niet dat het long distance was (Engeland en Nederland) en dat hij ruim 10 jaar jonger was (broekie). Maar uiteindelijk belandde hij in NL en gingen we samenwonen. Daarna vonden we een schattige tuxedo cat online in het asiel. Was liefde op het eerste gezicht dus we haalden haar op. Twee/drie jaar later viel ik als een blok voor het profiel van een rooie kater online, dus die kwam er ook bij. En… Lees meer

Sheila
Gast

Jaaah, wat leuk om te lezen!! Ik heb mijn man ook leren kennen via een dating site. En dat was toen (15 jaar geleden) nog ongebruikelijker. Ik was niet eens op zoek naar een relatie, maar mijn vriendin had een profiel. En ik ben wel iemand van: leuk, nieuwe mensen leren kennen. Ik had een uitgebreid profiel en van de vele reacties was hij de enige die me aansprak. Bleek hij ook nog in dezelfde stad te wonen, te reizen en blablabla. We maakten contact via MSN, dat klikte al en we spraken af. 3 weken later gingen we samenwonen. Ik was 25. Dat zegt heel wat. Ik wilde nooit samenwonen, pas als ik rond de 30 zou zijn. Want samenwonen wilde ik maar 1 keer doen en mijn leven op kamers was al geweldig leuk. Maar tja… dan kom je diegene met wie je wél wil samenwonen dus tegen… Lees meer

marielle
Gast

Leuk om te lezen dat mensen elkaar steeds meer vinden via andere wegen dan gebruikelijk. Ik vind dat er niks mis het met het vinden van je wederhelft al is het via een datingsite. Ik heb mijn man ontmoet in de snackbar, das nou ook niet de ideale plek hahahaa.

Joni
Gast

Ik ken mijn lief via Netlog. Dus ik snap je lacherige schaamte wanneer iemand het vraagt 😀

marjolein
Gast

Wat leuk om te lezen! ik ken manlief destijd via msn messenger, het klikte meteen en we spraken gelijk af, heel leuk en inmi ddels alweer bijna 15 jaar geleden. Super leuk beschreven!!

Morgaine
Gast

Ik denk ook echt dat het van deze tijd is, mensen ontmoeten online, vooral als je niet van uitgaan houdt een soort van een must, hahaha Leuk verhaal juist en erg fijn, ken er meer die elkaar op deze wijze ook op oudere leeftijd hebben ontmoet, mijn ouders bijv. En nog steeds happy as can be 😉 Ikzelf, mijn ex man, ja toen was er nog niet eens internet voor ons particulieren, moest de pc nog uitgevonden worden, en wij zijn gekoppeld…. door een wederzijdse vriend die ook mijn vriendje is geweest een tijdje… op zijn verjaardag, kwam zijn beste vriend en werd mij vertelt, vanavond ga ik je koppelen aan…. en dat is gelukt voor toen, maar wat was ik nog blue, ook al zijn we wel gehuwd later en hebben ons kindje gekregen zelfs. Partner 2, er was wel al internet, maar ik had nog geen pc, of… Lees meer

Daphne - verdraaidmooi
Gast

Leuk om te lezen hoe jouw verhaal is! Ik heb mijn vriend op school (hoe cliché 😉 ) leren kennen. Ik heb nog nooit gedate via internet. Dat lijkt me toch altijd maar eng wie erop af komt.

Sas
Gast

Altijd leuk om te lezen waar mensen elkaar hebben leren kennen. Door internet heb ik weer contact gekregen met mijn nu man, aangezien ik hem een jaartje of wat kwijt was en daardoor weer vond.

Marjolein K
Contributor

Ik leerde mijn man kennen in een discotheek. Ik wilde eigenlijk naar huis, maar hij stond erop dat ik zijn nummer had. Hij pakte mijn telefoon uit mijn hand en zette zijn nummer erin. Hij belde zichzelf en de nummers waren uitgewisseld. Na die avond had ik niet verwacht dat hij me de volgende dag zou bellen om af te spreken. Na de eerste date waren we onafscheidelijk. Inmiddels zijn we 10 jaar samen en 6 weken geleden getrouwd! 🙂

4 shares