Ik gaf mezelf een professionele fotoshoot cadeau voor mijn ”bedrijfje”

De laatste tijd baalde ik steeds meer van mijn profielfoto op Social Media en de foto’s van mezelf op mijn blog. Niet bepaald professioneel met een deur als achtergrond en gemaakt op de selfiestand met mijn mobieltje. Het werd tijd om mijn blog serieus te nemen, want als ik dat zelf doe, dan doen anderen dat hopelijk ook. Dus besloot ik om mezelf een fotoshoot cadeau te geven, om zo wat mooie foto’s van mezelf te bemachtigen die ik zakelijk kon gebruiken voor mijn blog en freelance schrijfwerk, maar ook als profielfoto voor bijvoorbeeld Instagram en Linkedin of wanneer er iemand een foto vraagt voor bij een artikel. 

En wat doe je dan? Op zoek gaan naar een fotograaf natuurlijk. Gelukkig had ik al vrij snel iemand gevonden in Venlo: Rob Weijers. Zijn website sprak me erg aan en dus besloot ik de koe bij de horens te vatten door hem direct te mailen of hij wat voor me kon betekenen. Al vrij snel had ik een reactie terug en er ontstonden zelfs al ideeen voor een leuke locatie en de manier waarop we de foto’s zouden maken. Niet te zakelijk, buiten in het centrum bij Domani. De plek waar ik trouwde. Ik was super enthousiast en ik kon niet wachten tot de dag dat de foto’s daadwerkelijk gemaakt zouden worden.

Het strijkijzer moest mee!

De dag van de shoot was ik al vroeg druk in de weer om er tip top uit te zien. Niet dus. Beschouw dit maar als een leugen. Hoewel ik er al dagen mee bezig was in mijn hoofd, kwam het in het echte leven weer eens niet zo uit de ver als ik gewild had. In werkelijkheid was ik laat, moest ik snel snel mijn make-up doen en kreeg ik last minute nog allemaal ideeën. Ik had al met Rob afgesproken dat ik mijn laptop mee zou nemen naar de locatie om daar wat leuks mee te doen, maar ik bedacht me vijf minuten voor we vertrokken dat mijn strijkijzer, hoewel we elkaar niet zo liggen, toch ook echt mee moest. Het is immers mijn handelsmerk geworden. Nog nooit had ik mijn strijkijzer zo vaak vast als die week, laat staan de keren dat ik op de foto ging met mijn strijkijzer, want dat was die week ook al eerder gebeurd. Wellicht koester ik dan toch meer liefde voor dat apparaat dan ik aanvankelijk toe had willen geven. Ach, ze zeggen niet voor niets: tussen haat en liefde zit een dunne lijn.

In een vieze jurk naar de shoot

En dus propte ik mijn strijkijzer nog snel even in mijn tas en sprong in de auto op weg naar de locatie. Mijn man was natuurlijk weer de redder van de dag want hij zat al keurig in de auto te wachten. Als ik hem niet had, zou er helemaal niets van mij terecht komen!

In de auto had ik ook nog even een paniekmomentje. Ik zag namelijk dat er allemaal vlekken in mijn, ik dacht schone (lievelings) jurk, zaten. Die heb ik nog even vakkundig weggepoetst met wat spuug. Tja, je moet wat in noodsituaties.

De fotoshoot zelf verliep gelukkig soepel, al voelde het wel wat onwennig. Gelukkig voelde ik me al snel op mijn gemak en ging het verder heel natuurlijk. Bovendien had de fotograaf al snel bedacht wat we met het strijkijzer en de laptop zouden doen. Ik was dan ook super blij toen we na minder dan een uur weer klaar waren met heel veel leuke foto’s waarvan ik er vervolgens 5 favorieten mocht kiezen.

Het resultaat

Gelukkig was het gisteren dan zo ver! De foto’s in mijn inbox. Super blij ben ik ermee. Misschien was het je al opgevallen op Facebook, elders of gewoon op mijn blog, maar ze staan online! Het resultaat is verbluffend en helemaal zoals ik in gedachten had. Ze passen zo goed bij mijn blog en geven goed weer hoe ik in het echte leven ben.

Hoewel je ze op mijn website op de verschillende pagina’s kunt vinden, deel ik ze natuurlijk ook nog even graag in deze blog:

Deze vijf zijn het geworden! Mijn favoriete foto is (het kan ook niet anders) die met het strijkijzer en mijn laptop. Deze foto past zo ontzettend goed bij mijn blog en bovendien moet ik er iedere keer om lachen en hopelijk jullie, mijn lezers ook. Gelukkig valt er van die vieze jurk op de foto niets te zien.

Een zakelijke fotoshoot hoeft niet saai te zijn

De foto’s zijn terug te vinden op mijn Social Media profielen en hier op de website verdeeld over verschillende pagina’s. Het geeft de website en mijn profielen gelijk een professionelere uitstraling met een knipoog. Dat stijve gedoe past niet bij me en dat had de fotograaf al heel snel in de gaten. Dus daar zit ik dan in mijn hometown, met mijn strijkijzer en mijn laptop. Voor eeuwig vastgelegd op de gevoelige plaat. Een zakelijke fotoshoot hoeft helemaal niet saai te zijn.

Heb jij wel eens een fotoshoot gehad? Welke foto is jouw favoriet? 


Een zakelijke fotoshoot voor je website
Bewaar dit artikel door het te pinnen naar je Pinterest.

Dit is ook leuk

door
Mama van 3 schurken(0,5&7) Verpleegkundige, guilty of pleasures. Houdt niet van strijken maar wel van schrijven op haar blog.
Vorige post Volgende post

22
Klets mee

avatar
13 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
JeanineSheilaDaeneliasammieSabine Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Sheila
Gast

Jaaaah, heel leuk met dat strijkijzer! Geweldig detail en dat past natuurlijk helemaal. Mooie foto!

Eigenlijk word ik geboekt voor fotoshoots :). Ik ben er niet meer actief mee, maar mijn klanten weten me toch steeds weer te vinden. Zo had ik vorig weekend nog een familie shoot en een paar weken daarvoor een zwangerschapsshoot. Zelf word ik wel op de foto gezet op evenementen en heb ik natuurlijk veel fotograferen in mijn bestand. Als ik een shoot nodig heb, heb ik zo iemand gevonden die dat kosteloos doet. Dus dat is weer het voordeel als je zelf in dat wereldje zit 🙂

Daenelia
Gast

Leuke foto’s! Goed idee. Ik speel er ook mee, maar ik weet nog niet of mijn gezicht nou zoveel toevoegt aan mijn blog. Maar ik heb een fotostudio op het oog, voor als ik van gedachten verander.

sammie
Gast

Hele mooie foto’s en die met het strijkijzer is wel bijzonder origineel 🙂

Sabine
Gast

Wat tof dat je dat hebt gedaan! De foto’s zijn ook echt heel mooi geworden! Ik ben toevallig ook op zoek naar een fotograaf en dus zal er binnenkort ook een shoot gaan komen voor mijn bedrijf. Zo een zin in!

Lianne
Gast

Wat een leuke en mooie foto’s! Ze passen echt bij je. Gebruik je je strijkijzer toch nog ergens voor 😉

Mei Qi
Gast

Hoe gaaf! De foto’s zijn mooi geworden!!

roelina
Gast

Mooi geworden, je kunt zien dat de man weet te fotograferen.

Rob Weijers
Gast

Leuk om te lezen, en de resultaten terug te zien op je diversen media.
Bedankt voor het vertrouwen!

nicole orriens
Gast

Dat lijkt me een goede investering! De foto’s zien er prachtig uit. Mijn laatste ‘shoot’ was voor de Margriet, omdat we gingen verhuizen naar het platteland.

Joni
Gast

Ik vind ze prachtig <3

3 shares