Hoe vermaak je een kindje van 3 jaar?

Hoe vermaak je een kindje van 3 jaar

  Hoe vermaak je een kindje van 3 jaar..  Soms vind ik dat heel moeilijk. Ben ik de enige die daar last van heeft? Natuurlijk gaat ze naar de peuterspeelzaal en weet ze ook wel hoe ze zich zelf moet vermaken. Maar het is  uiteraard ook erg fijn om samen leuke dingen te doen. En nee, dat hoef niet uit huis te zijn of veel geld te kosten.

Ik besloot om samen met mijn meisje van 3 jaar naar de Action te gaan. Om te kijken of we wat meer dingen konden kopen om samen te doen. Al snel vonden we leuke kleurplaten voor kindjes maar ook voor volwassen. Zo kon mama zich ook uitleven, en dan bedoel ik niet kleurplaat Fabrizio 😉 We kochten ook mooie kleurtjes zo dat we het samen konden in kleuren en omdat we toch al bezig waren, wat klei in verschillende kleurtjes.

Het beste van alles; ik was nog geen 4 euro kwijt in totaal! Het was een groot succes. We hebben de hele middag samen zitten kleuren. Mijn dochtertje op haar kleurplaat en ik op mijn grote mensen kleurplaat. Van mijn kleurplaatkaart konden we  een mooie kaart maken die gaan we samen aan oma gaven. De mooie kleurplaat van mijn dochtertje hangt mooi in ons huis. Die herinnert ons aan de leuke dag die we samen hadden.

Er moest ook nog gekleid worden

Na het kleursucces moest er natuurlijk ook nog gekleid worden. We maakten verschillende dingetjes van hondjes tot en met sneeuwpopjes, wat erg tot de verbeelding sprak van mijn dochtertje, ze moest hard lachen, want er lag toch geen sneeuw? ”Wat maakt het uit, we hebben toch plezier?” opperde ik. We genoten ontzettend samen en namen ook nog een glaasje siroop en een snoepje.

Het hoeft niet veel te kosten

Het moraal van het verhaal is wel dat wij ouders vaak veel te moeilijk denken als het om het vermaken van onze kinderen gaat. Ook hier gaat de regel ‘‘less is more’‘ zeker op. Een leuke gezellige middag hoeft niet veel te kosten en van de gekochte spulletjes kunnen we nog heel lang plezier hebben. Mijn dochter gaf deze middag een dikke duim en mama een dikke kus op haar wang!

Hoe pak jij een leuke middag met je dochtertje of zoontje aan?

Tags:

Dit is ook leuk

door
Hi, Ik ben in december 1991 geboren en kreeg de naam Charlotte . Ik ben getrouwd met de liefste man op aarde en mama van twee lieve kindjes Mila (2014) Luan (2017). Mijn passie is bloggen en schrijven dat is mijn uitlaatklep.
Vorige post Volgende post

1
Klets mee

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Sheila Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Sheila
Gast

Oz is niet zo van het kleuren. Na 5 minuten is hij er klaar mee. Ik zou er sowieso nooit een middag mee kunnen vullen. Wel ging ik laatst met hem zout kleuren (met stoepkrijt) en dat deden we dan in een potje in laagjes. Dat vond hij erg leuk. Maar als we hebben over een dag vullen? Dan houdt dat in boekjes lezen, bouwen met duplo en buiten spelen. Dus ik regel het liefst een speeldate. Hij heeft zoveel energie. Dan kan hij mooi zijn energie kwijt door lekker te rennen met een vriendje of vriendinnetje.

0 shares