Het grote borsten blog

Daar sta ik dan midden in de Hunkemöller. Bh’s voor sportieve borsten, borsten die extra steun nodig hebben, voor een spannende avond en alles ertussenin. Vroeger was ik dol op lingerie kopen, maar tegenwoordig begint niet echt een feestje. Hoe dat is gekomen? Nou zwangerschap en borstvoeding natuurlijk. Geen grote borsten meer voor mij.

Trots op borsten

Vroeger was ik vrij rondborstig en tijdens mijn eerste zwangerschap was het zelfs maatje watermeloen. Iets wat dan weer te overdreven was. Maar na het stoppen met borstvoeding was opeens alles anders.  Het leek wel of mijn borsten compleet leeggezogen waren na de bevalling. Daar was ik best verdrietig over. Natuurlijk had ik er wel van gehoord, maar ik had stiekem gehoopt dat ik de dans gewoon zou ontspringen.  Mijn borsten waren namelijk mijn pronkstukken en daar was niets meer van over. Natuurlijk dienen borsten in de natuur alleen maar als opslag voor het voedsel voor je baby’s maar toch was ik er trots op.

Rijtuig inleveren voor een subtiel push-up BHtje

Maar ik kon niet voor eeuwig in te grote bh’s van Marlies dekkers (wat overigens eerder een rijtuig leek dan een bustehouder) rondlopen. En zelfs mijn oude bh’s waren te groot.  Tijd om de schade te bekijken, wat me weer terugbrengt in de duizelingwekkende Hunkemöller. Waar uiteindelijk een lieve verkoopster me hielp, eentje die alle borsten al had gezien, en uit ervaring sprak.  Een echte borstenkenner dacht ik. Ze vroeg naar mijn maat en waar ik naar op zoek was. Nou doe maar push up, en ik wees naar mijn borsten. Na de bevalling zijn ze niet meer wat ze geweest waren. Maar het zou nog wel goed komen met mijn meisjes, verzekerde de verkoopster me. Eerst ontzwangeren en binnen no time zouden ze weer wat steviger worden, misschien zelfs zoals voorheen. Vol goede moed ging ik met mijn push up bhtjes naar huis en toen begon het wachten.

Verstevigende crèmes, hormonen of de mommylift  

Maar mijn borsten bleven zoals ze waren. Mooi niet dat ze nog gingen groeien. Ik was na mijn zwangerschap ook erg veel afgevallen wat niet meehielp, maar toch kon ik het niet loslaten. Mijn ”contragewichten”  waren nu slechts een handje vol ( ellende). Dus ging ik op zoek naar manieren om ze weer wat meer waardigheid te geven. Na zoals altijd google te raadplegen kwam ik uit op verschillende opties.

  • Dikker worden ( dat probeerde ik al maanden, maar blijkbaar verbrandde ik zoveel door mijn nieuwe leven als moeder dat de zakken chips, frieten en andere guilty food pleasures absoluut kansloos waren, dat of ik had een lintworm)
  • borstspieroefeningen: Ik nam een fitnessabonnement, maar ik heb vervolgens nooit meer een stap binnen gezet. Ik heb thuis wel wat oefeningen geprobeerd, maar omdat ik niet snel genoeg resultaat zag ben ik daar weer mee gestopt. Ik weet het, wat sporten betreft ben ik een echte quitter.
  • Verstevigende smeerseltjes: Man, ik heb wat gesmeerd met allerlei crèmes die van alles en nog wat beloofde, mijn borsten hebben nog nooit zo zacht aangevoeld, maar groeien deden ze er niet van
  • Pillen met oestrogeen: Schijnt te werken, althans je borten worden pijnlijk en zwellen op door de hormonen en als je er mee stopt worden ze weer net zo slap als voorheen. Ook niet erg gezond, zeg maar gerust slecht, en ontzettend duur. Dit heb ik dus niet uitgeprobeerd en ik raad het echt iedereen af. Tenzij je je weer een puber wilt voelen met beginnende borstgroei (auw)

Er zat dus nog  maar een ding op. Een mommy make-over. Een wat? Plastische chirurgie. Je borsten laten liften, implantaten, buikwandcorrectie en andere flauwekul. Ik besloot gelijk een kliniek te bellen .   Ik heb het niet zo op operaties, tenzij ze echt nodig zijn en dan nog. Puur natuur is het beste toch? Ook dit was geen optie voor mij. Plus ik had het geld er niet voor.

Het keerpunt

Ik denk dat de laatste optie uiteindelijk de enige effectieve optie is als je je meisjes weer net zo fier als voorheen wilt krijgen, maar gelukkig werd ik anderhalf jaar later zwanger van de tweede, en dat was ook een prima tijdelijke oplossing. Marlies dekkers kon voor even weer uit de kast, om vervolgens weer aan een aftakeling te beginnen.

Inmiddels heb ik me er maar bij neergelegd. Mijn borsten zijn oké zoals ze zijn. Ze worden naar verloop van tijd inderdaad minder slap. Verder hebben kleine borsten ook een heleboel voordelen. Maar daar hebben we het een andere keer over. Het heeft me wat tijd gekost maar ik kan inmiddels zeggen dat ik blij ben met zoals mijn borsten nu zijn. Ik ben zelfs trots. Want ik ben een moeder nu, en mijn lichaam is het bewijs, en daar is absoluut niks mis mee.

Zou jij het erg vinden om je lichaam zo zien te veranderen na een zwangerschap? Had jij het zelfde probleem als ik? 

 

 

Tags: ,

Dit is ook leuk

door
Mama van 3 schurken(0,5&7) Verpleegkundige, guilty of pleasures. Houdt niet van strijken maar wel van schrijven op haar blog.
Vorige post Volgende post

17
Klets mee

avatar
10 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
JeaninemapJosanjuliaflynnNanouk Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Josan
Gast

Tja we hebben er allemaal mee te maken. Nu in de borstvoedingsfase lijkt het heel wat. Maar ik wil nog niet weten hoe het er straks uitziet. Natuurlijk ben ik trots op wat ze gedaan hebben voor mijn kids. Maar ik wil er ook trots op kunnen zijn omdat ze iets voor mijn ego doen.

Nanouk
Gast

Ik ben ook lid van #teamsmallboobs 😉 altijd al geweest behalve in m’n kraamweek tijdens de stuwing. Toen had ik maatje Lola! Uiteindelijk maar gewoon accepteren dat we zijn hoe we zijn, toch? Is wel lastig soms. Ik wil graag weer meer spieren maar door m’n rug kan ik niet sporten. Enorm balen, maar zal het moeten accepteren (voor nu).

Vlijtig Liesje
Gast

Ik heb ook niet zoveel ‘hout voor de deur’. Een bescheiden cup b. Vroeger had ik c. Maar ik vind het geen punt.

Willemijn
Gast

Hey ik kan er niet over mee praten wat theezakjes betreft maar kan goed begrijpen dat dat niet leuk is. Zelf heb ik ook borstvoeding gegeven en ik weet nog heel goed bij de 1e dat m’n kraamverzorgende zei; als je wat harde gedeeltes heb zitten kun je ze best een beetje masseren. Nou dat had ik natuurlijk nooit moeten doen zonder dat het manneke aan de borst zat. Oh wat heb ik gehuild, je zag ze met de minuut groeien. Brrr nee ik vond het allemaal maar niks. Nu hangen ze wat meer maar ach…. er zijn ergere dingen.

Marloes
Gast

Hoera voor #teamsmallboobs haha! Ik had al niet veel en er is echt bijna niets van over. De gemiddelde man heeft een grotere cupmaat dan ik. Maar één voordeel: kleine boobies hangen niet zo snel ;). Op een gekke manier voel ik me zekerder over mijn lijf dan voor de zwangerschap, terwijl ik het objectief juist mminder mooi vind. Eigenlijk wel een beetje zoals je omschrijft.
– X Marloes

Saskia
Gast
Saskia

Hey oude klasgenoot, bij mij was het andersom. Ik had al maatje watermeloen toen ik nog niet zwanger was, want die problemen kende ik al vanaf mijn 16e. Inmiddels ben ik 38 en kamp ik zelf na mijn zwangerschap met een mega cup. Ik werd er een beetje sarcastisch van naar mezelf, een cupmaten abc makend voor mijn eigen amusement. Slank ben ik nooit echt geweest, maar zelf na ruim 20 kilo af te zijn gevallen wilde die van mij niet meer passen in mijn collectie F maten. Tijdens mijn zwangerschap hadden ze geen voedingsbh’s in mijn maat, want die moest ik van god weet waar bestellen. Zo werd ik door de lieve mensen van een lingerie speciaalzaak naar Eindhoven gestuurd en slaag ik daar nog steeds voor een goed amusement aan bh’s. Leuke blog. Groetjes Saskia

Saskia
Gast

Bij mij is het juist andersom haha. Maar ik geef nu nog borstvoeding dus ik moet er nog maar niet aan denken hoe het er hierna uitziet 🙂

Lilian
Gast

Haha, herkenbaar. Ik vond mijn nieuwe borsten tijdens mijn zwangerschap geweldig! Die borsten drie dagen na de bevalling waren echt de hel (ik heb er foto’s van gemaakt, echt te genant om te zien). En zodra ik borstvoeding gaf werden mijn borsten ongelijk. Ik heb geprobeerd om ze nog een beetje ‘gelijk’ te sturen, maar tevergeefs. Dus nu heb ik ongelijke borsten die inderdaad een cupje kleiner zijn ook nog.

Daarom had ik laatst maar een flink opvullende bh gekocht, maar toen moest ik zo wennen aan mijn nieuwe maat, dat ik de hele dag naar mijn borsten zat te kijken, dus dat was ook niet echt een goed plan.

Het is goed zo 😉

Sylvie
Gast

Hee das toevallig de tweede blog over een mommy makeover vandaag 🙂 Niks voor mij! En hoewel er nu theezakjes in mijn bh hangen ben ik allang blij dat de borstvoeding is gelukt en ik daar geen striae aan over heb gehouden 🙂

0 shares