Frisse rijstsalade met linzen voor wanneer je eigenlijk te loom bent om te koken

recept rijstsalade met linzen

De afgelopen dagen heb ik gezweet als een otter. Samen met de rest van Nederland waarschijnlijk. En dan moet je met je lome kop ook nog gaan koken. Vre-se-lijk vind ik dat en als ik alleen was geweest had ik waarschijnlijk iedere dag een beroep gedaan op thuisbezorg sites of de lokale patatkraam.

Maar er zijn meer mensen die ik van voer moet voorzien dus kook ik braaf iedere dag en doe ik mijn best om lichte en verfrissende maaltijden te verzinnen die niet al te veel werk vergen. Dat maakt het koken nog enigzins dragelijk.

Afgelopen weekend was zo’n dag dat ik door het warme weer niet vooruit te branden was. (soms, of iets meer dan soms heb ik dat ook ongeacht welke temperatuur het is) Maar ik wil mijn kinderen nou eenmaal niet volstoppen met teveel troep dus bedacht ik een rijstsalade en wat bleek. Het was een hit! Heerlijk verfrissend en ook nog voedzaam. Bovendien heb je deze salade in een mum van tijd op tafel. Ook niet onbelangrijk! Daarom vond ik dit recept wel de moeite waard om met jullie te delen.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 400 tot 500 gram rijst
  • Verse kruiden: takje munt, takjes basillicum en peterselie
  • 200-300 gram linzen uit pot of blik. Vers kan ook, in dat geval moet je ze een dag van te voren laten wellen
  • 1 citroen
  • ongeveer 10 stuks zongedroogde tomaten uit pot
  • peper en zout
  • olijfolie
  • fetakaas

Hoe maak je het?

De kruiden zouden zelfs nog iets fijner mogen dan op deze fotol

Rijstsalade met tuinkruiden en linzen

Breng water aan de kook voor de rijst en doe de rijst in de pan. Laat de rijst koken volgens voorschrift. Snijd ondertussen de verse kruiden fijn en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Wanneer de rijst klaar is laat je deze afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg dan de verse kruiden, zongedroogde tomaat en de linzen toe en roer het geheel door elkaar. Verkruimel de feta en roer deze ook door de rijst. Maak een dressing van olijfolie, een halve citroen en peper en zout en doe deze over de salade. Nog een keer goed roeren en de rijstsalade is klaar!

linzen rijstsalade

Deze rijstsalade is ook ideaal om te serveren als bijgerecht. Bijvoorbeeld bij een barbecue. Maar de salade kan ook prima als maaltijdsalade gegeten worden.


Rijstsalade met linzen en tuinkruiden
Recept bewaren? Pin het naar je pinterestbord!
Tags: ,

Dit is ook leuk

door
Mama van 3 schurken(0,5&7) Verpleegkundige, guilty of pleasures. Houdt niet van strijken maar wel van schrijven op haar blog.
Vorige post Volgende post

2
Klets mee

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jeanineדי מריו Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Abonneren op
די מריו
Gast

Dat ziet er verrukkelijk uit. Die ga ik een keer maken. Ik hou wel van eens wat uitproberen als het maar simpel is.

Love As Always
Di Mario

OT… achter dat hek stond die kerk.

8 shares