Flaneren in mijn lange bloemenjurk

bloemenprint lange jurk

Ken je dat? Je ziet een kledingstuk hangen in de winkel, bent er op slag verliefd op en verzint vervolgens allerlei excuusjes om het niet te kopen. Zo stond ik een tijdje geleden in de H&M in Dublin  toen ik een lange bloemenjurk zag hangen voor een mooi prijsje.

Ik vond dat ik er eerst over na moest denken en ging wat andere winkels binnen die wat meer Iers waren in plaats van een H&M die je in zo’n beetje iedere grote stad van de wereld kunt vinden. Helaas (of gelukkig) kwam ik nergens iets vergelijkbaars tegen.

Vrouwenlogica

De jurk had me toch al in mijn greep en  er zat dus niets anders meer op dan het hele eind terug te lopen om het kledingstuk te kopen. Tot ergernis van mijn man natuurlijk! Die begreep al niet waarom ik het niet gewoon de eerste keer al gelijk gekocht had. Tja, vrouwenlogica. Soms wordt ik ook moe van mezelf.

Ik trok de jurk die zelfde avond nog aan en voelde me op en top vrouwelijk terwijl ik genoot van de muziek in de Temple Bar. Wat een geweldige print heeft deze maxi-jurk. (ik heb sowieso een zwak voor alles met een bloemenprint)

Deze jurk kan altijd

Eenmaal in Nederland was ik nog steeds verliefd op de jurk. Er ging en gaat geen week voorbij waarbij ik ‘m niet draag: op een sollicitatiegesprek, tijdens een feestje en gewoon op willekeurige dagen. De lengte is perfect en dankzij het dunne stofje is het geschikt voor de wat warmere dagen, maar ook beneden de twintig graden in combinatie met een spijkerjasje en cowboylaarzen, of  bijvoorbeeld witte sneakers kan prima. Ideaal voor iedere gelegenheid dus.

De lange jurken met bloemenprint trend

Zoals ik al zei ben ik dol op bloemenprintjes en kan kledingstukken met zulke printjes maar moeilijk negeren. Hoewel sommigen het misschien truttig vinden, wordt ik er gewoon super blij van! Hoewel ik er in het begin een beetje aan moet wennen, vind ik lange jurken voor in het voorjaar en bij iets minder mooi weer in de zomer echt geweldig.

Hoe zit het met strijken?

Naast dat ik de print, lengte en pasvorm gewoon mooi vind, is er natuurlijk nog iets waar ik heel erg op heb gelet. Strijken!! Ik moet er niet aan denken om nog meer kleding in mijn kast te hebben liggen die ik vervolgens nooit meer draag omdat het er zonder strijken verschrikkelijk uit ziet. Jullie begrijpen allemaal vast dat dat een drama zou zijn, natuurlijk.

Hoewel het stofje licht kreukt aan de onderkant van de jurk, valt het 100% mee. Na goed uithangen en netjes opvouwen zijn er amper kreukels te bespeuren en bovendien helpt de print ook goed mee om de kreukels die er wel inkomen te maskeren. Strijken is dus echt niet nodig. (Bedankt strijkvrije kledinggoden)

Ik zou er wel in kunnen slapen

Ik ben super blij dat ik deze lange bloemenjurk ondanks mijn twijfels gewoon gekocht heb. Ik heb er al zoveel complimentjes over gehad en flaneer er vol trots mee over straat. Ik zou er het liefste nog in slapen en dat is niet overdreven, maar ja, dan komen er vast wel kreukels in met mijn gedraai ‘s nachts. Deze jurk staat komende zomer met stip op nummer een en ik geloof niet dat er kleding gaat komen dat dit gaat evenaren. Mede ook door mijn lege portemonnee. 😉

Ook kopen? Hier vind je een linkje naar de jurk die ook online te koop is bij de H&M (€39.99,-)

Wat is jouw lievelingsjurk?

Pin deze outfit naar je Pinterestbord
Tags:

Dit is ook leuk

door
Mama van 3 schurken(0,5&7) Verpleegkundige, guilty of pleasures. Houdt niet van strijken maar wel van schrijven op haar blog.
Vorige post Volgende post

8
Klets mee

avatar
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
EmeralSheilaLilianLianneדי מריו Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Emeral
Gast

Leuk jurkje

Sheila
Gast

Staat je super! Ik ben gek op jurken. Ik combineer ze wel met Dr. Martens of stoere laarzen. Anders is het weer zo lief en dat past ook weer niet bij me. Maar ik trek regelmatig een jurk aan. Slankt me ook af (als ik het juiste model aan trek) en daar word ik ook weer blij van 🙂

Lilian
Gast

Ik vind hem erg mooi! Ik begin een beetje om te turnen van strakke jurken naar wijde jurken met ceintuur. Wat dat betreft past hij zo in mijn kast 🙂

Lianne
Gast

Mooie jurk! Hij staat je goed 🙂 Vind het helemaal niet truttig, ik hou juist ook wel van bloemenprint. Al heb ik niet zo erg veel bloemenprintkleren. En dat je hem niet hoeft te strijken is ook heeeeel belangrijk!

די מריו
Gast

Het zal je vast niet verbazen dat ik geen lievelingsjurk heb. 😉 Ik heb helemaal geen lievelingskleding. Alles is goed in mijn kast. Want het is zwart. 😉 Maar… ik moet zeggen, hij staat je prachtig.

Love As Always
Di Mario

Marije
Gast

Truttig? Helemaal niet, Ik HOU van bloemenprintjes!! Vind het juist wel boho enzo! Ik heb een rok met bloemenprint die ik bijna iedere week wel draag. En ik heb eigenlijk nog wel 3 jurken met bloemenprint en dan nog vind ik nu na het zien van jouw jurk, dat zo’n lange jurk met bloemen echt in mijn garderobe ontbreekt. Dat kan eigenlijk niet haha. 😀

Daenelia
Gast

Ik ben zo kort joh. Een maxi-jurk is mij meteen een lange avondjurk. Ik draag sowieso bijna nooit rokken/jurkjes. Even dacht ik dat ik dat nu wel zou gaan doen en ik heb in een opwelling 3 jurken gekocht :S Allemaal rond knielengte bij mij. Ik heb één jurkje één keer gedragen. Dat was best een succes, maar ik draag echt gewoon liever broeken. Veel makkelijker.
Het staat je overigens wel enorm leuk. Misschien dat ik daarom ook steeds denk : ik kan ook wel weer een jurk dragen. Juist omdat het zo leuk kan staan! Screw ‘makkelijk!

nicole orriens
Gast

Ik zag het woord ‘bloemenjurk’ en ik haastte me hier naar toe! Wat een prachtige jurk zeg. En met die laarsjes erbij: prachtig! Ik vind dit een hele mooie look!

1 share