Wie heeft er nog meer een luisterpiet op zijn dak (24/7)?

luisterpiet

De sinterklaastijd: ik kan het me nog heel goed herinneren. Talloze films over hoe zwarte pieten die arme sinterklaas telkens weer in de problemen brachten. De spanning die het met zich meebracht: ben ik wel lief genoeg geweest? ”Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe.” en de allesomvattende angst wanneer ik perrongeluk toch een grote mond hand. Zou luisterpiet het gehoord hebben of niet? Dat werd weer een hele avond sinterklaasliedjes zingen in mijn bed om het goed te maken. Ik moest en zou die gameboy pocket krijgen. 

En nu, meer dan twintig jaar later zijn mijn kinderen aan de beurt. Ze waren er al weken mee bezig. Verlanglijstjes maken  (waarbij het hele Intertoysboek werd uitgeknipt) en oude afleveringen terugkijken van het sinterklaasjournaal op Youtube. (next generation kinderen) Hoewel het een stressvolle periode is voor de ouders vol met cadeau issues en een leeglopende bankrekening, brengt het ook een hoop vreugde met zich mee. En daarmee bedoel ik niet alleen de  blije, vertederende kindergezichtjes na het uitpakken van hun cadeaus.

Luisterpiet moet hard aan de bak

Hoewel ik dacht nooit zo’n moeder te worden, moet ik toch écht even iets opbiechten. Ik vrees namelijk dat ik precies zo ben geworden als mijn ouders. ”Pas op met wat je zegt. Luisterpiet hoort alles.” hoor ik ze nog tegen mij zeggen. Nou, die luisterpiet van toen, heb ik dus ook mooi even ingehuurd voor de komende maand (en als het even meezit ook nog een paar dagen in December). Stond ik vorige maand zo nu en dan met mijn handen in het haar tijdens een opvoedcrisis, zijn het deze maand plotseling engeltjes.

Schaamteloze chantage

Ik weet ook heus wel dat het niet pedagogisch verantwoord is en zo. Maar ik heb in november toch mooi eventjes wat rust. Ook al geef ik het niet graag toe: luisterpiet en sint hebben toch iets meer overwicht dan mij. En dus doe ik wanneer ik weer eens ”stoute mama” ben schaamteloos een beroep op luisterpiet die inmiddels 24/7 ons koude en natte dak bewoont en chanteer ik er op los. Die arme pieterman heeft het er maar druk mee.

Zit er bij jou ook een luisterpiet op het dak?

Dit is ook leuk

door
Mama van 3 schurken(0,5&7) Verpleegkundige, guilty of pleasures. Houdt niet van strijken maar wel van schrijven op haar blog.
Vorige post Volgende post

4
Klets mee

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
roelinaLindaKaat KrabbeltMorgaine Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
roelina
Gast

quilty as charged! Ik wilde er eerst niet aan, maar het werkt zooo!

Linda
Gast

Haha, ohja. Ik zet Sint en Piet schaamteloos in deze periode. Werkt soms ook averechts, want ik heb al drie nachten op rij een kleuter in mijn bed liggen ‘s ochtends vroeg 😉

Kaat
Contributor

Quilty!!

Mijn oom heeft zijn profiel foto in Whats app veranderd in Sinterklaas. Ook heb ik deze aangepast bij contacten.
Bij enig moment waarbij ik denk HEY dit gaat de verkeerde kant op…..pak ik mijn mobiel en zeg ik dat ik Sinterklaas ga appen. Mijn kind heeft nog nooit zo goed geluisterd *grijns*

ik dacht ook nooit dat ik dit zou doen maar ongemerkt is het zo makkelijk……en zo fijn!!
Ik geniet er maar even schaamteloos van dat ik zo een gehoorzaam kind hebt…..en hey de cadeaus zijn er dan ook wel naar 😛

Morgaine
Gast

Niet meer, en mijn ouders deden het anders, want ik was tegelijk jarig met de Sint, nog steeds natuurlijk, 6 dec. zijn echte verjaardag werd mij altijd vertelt en Sint zelf bevestigde dat altijd en op school moest ik altijd op schoot komen samen met Ivar, die echt op 5 dec. jarig was, ten overstaan van de halve school kregen wij daarom extra cadeautjes juist, dus zoet was ik altijd wel, het roe gedeelte was niet zo nodig…. Want ‘wij’ waren te bijzonder, hahaha

Maar met mijn dochter, ja, dat was heel erg handig 😉 Ze vond het ook maar wat eng dat ik toen telkens opnieuw weer bij Sint moest komen als oppas moeder op peuterzaal al, en later ook nog op andere bijeenkomsten en men wist het, LOL…. (hoe wist de Sint dat toch elk jaar weer te onthouden…)

X

0 shares