Mijn baby is geen baby meer (het eerste levensjaar zit erop)

Nolah

Vandaag, tien januari 2018 is het exact een jaar geleden dat mijn kleine meisje (mijn visje) het levenslicht tegemoet zwom in het bevallingsbad.  Één jaar en het voelt als gisteren. Verkeerde woordkeuze. Het voelt gelukkig niet meer zo. Het ”lijkt” net gisteren. In dat jaar heeft Nolah zich razendsnel ontwikkeld tot een kleine jonge dame met een eigen willetje. En niet zomaar een eigen willetje; nee, Nolah, is van de categorie pittige tantes en laat zich de kaas niet van het brood eten. Probeert iemand dat wel, dan kan hij een mep verwachten met de platte hand. In your face!

Eten of gegeten worden

Ze is dan wellicht wat heet gebakerd, maar wat moet je ook met twee van die drukke broers. Eten of gegeten worden. Hoewel ik echt niet van plan ben om een pitbull van mijn kleine meid te maken, moet ik er net iets te vaak om lachen als ze haar broers er weer eens van langs geeft. Dat heb je met de jongste.

Ik zou je terug willen proppen in mijn baarmoeder

mijn baby is geen baby meer
Get back in there!

Een kaarsje dus mag je uitblazen. Lief meisje, wat ben ik net als op je broers trots op je. Hoe je stapje voor stapje jezelf ontwikkeld. Van het eerste lachje tot aan je eerste stapjes. Je bent perfect met je grote verbaasde bruine ogen en je eigenwijze pluizige haar. Je wilt al zoveel en daardoor lijkt de tijd alleen maar sneller te gaan. Natuurlijk wil ik je dolgraag zien opgroeien, maar als het had gekund had ik je best nog even terug willen proppen in die baarmoeder van mij en alles over willen doen. (Ieh, later ga je je moeder om deze zin vast haten) Niet dat ik ergens spijt van heb, in tegendeel. Ik heb zoveel mogelijk genoten van deze bijzondere en mooie periode maar de tijd vloog sneller dan een Falcon HTV-2. (overdrijven is ook een kunst)

Drama-mama

Zoals je kunt lezen spat het drama van het scherm. Deze moeder heeft veel moeite met de eerste verjaardag van haar kleine meid. Meer zelfs als bij mijn jongens. Officieel geen baby’s meer in ons huis. Hoe ga ik dit overleven? Mijn kleine meid, één jaar. Dat moet gevierd worden met een prinsessentaart!

Ik hoor vaak wisselende verhalen. Sommige ouders vinden het vreselijk terwijl anderen de vlag uithangen. Ik ben benieuwd naar je mening. Vond jij het ook zo lastig toen de babyperiode erop zat of was je juist blij?

 

 

Tags: ,

Dit is ook leuk

door
Mama van 3 schurken(0,5&7) Verpleegkundige, guilty of pleasures. Houdt niet van strijken maar wel van schrijven op haar blog.
Vorige post Volgende post

4
Klets mee

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
TessaMorgaineJeanineLilian Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Tessa
Gast
Tessa

Wat een lekker poppie! Ik vond de eerste verjaardag ook wel een dingetje maar ook heel fijn. Ik keek wel uit naar nieuwe fases en vond het eerste jaar best pittig, hoe makkelijk mijn zoon ook was. Feitelijk is het nu, qua peuterpubertijd enzo, eigenlijk zwaarder, haha, maar toch. Ik denk wel dat het straks met deze baby nog harder slikken zal zijn omdat dit waarschijnlijk de laatste zwangerschapschap en baby is. Maar goed, die eerste verjaardag duurt gelukkig nog even!

Morgaine
Gast

Van harte gefeliciteerd met jouw kleine grotere meid! 😀

Ik vond het ooit ook lastig, maar al eerder, ik ben echt van de baby baby’s dus als ze net geboren zijn weet ik nu, zodra ze zich los gaan maken en meer gaan ontdekken, kruipen, vind ik het al erg, hahahaha Nou goed, mijn kleinzoon is op komst en mag ik nog even genieten van die eerste 4 a 5 maanden en dan…. 😉

X

Lilian
Gast

Gefeliciteerd met je meisje! Gaat inderdaad snel, ik herinner me ons gespam via Whatsapp nog als de dag van gisteren 😉 Ik vond de eerste verjaardag heel bijzonder omdat ik toen helemaal terugging naar de geboorte voor m’n gevoel. Had eindelijk tijd om er echt mee bezig te zijn. Achteraf was ik wel blij dat het voorbij was. Ik vond dat eerste jaar toch wel lastig. En het tweede jaar… Oh nee, dat wordt vast ook fantastisch 😉 Fijne dag vandaag!

0 shares